Peste la cuptor cu roșii și usturoi

Este timpul să gătim ceva în bucătăria Fish to Door, un peste la cuptor cu roșii și usturoi! Dacă uneori ai acea poftă de a savura un preparat delicios și aromat, nu mai sta pe gânduri, intră în bucătărie și gătește cel mai bun peste. Însă, înainte de toate, nu uita să comanzi de la Taverna Racilor peștele preferat, având o gamă largă din care poți alege. Acum că totul este gata, nu rămâne de făcut decât să gătim. Să consultăm lista și să vedem de ce aveam nevoie.

Peste la cuptor cu roșii și usturoi

Lista de ingrediente pentru peste la cuptor:

–          Peștele preferat ce te face să te lingi pe degete de fiecare dată când îl savurezi;

–          O tavă mare specială pentru cuptor;

–          Roșii proaspete aromate, dulci și coapte;

–          O lămâie;

–          Un cățel de usturoi;

–          1 legătură pătrunjel verde;

–          Piper, sare, boia de ardei dulce/iute;

–          Ulei de măsline;

–          Foaie de copt.

Mod de preparate peste la cuptor în doar câțiva pași simpli

1.      Spală peștele foarte bine până când pielea este curată, cât și carnea. Dacă ai un peste proaspăt, asigură-te că este bun de gătit. De pe blogul nostru poți afla cum să faci diferența dintre un peste bun și unul expirat.

2.      Poți curăța roșiile de coajă, deși au o aromă mai intensă dacă alegi să o păstrezi. Le vei tăia pe jumătate și vei presară sare peste ele.

3.      Cățelul de usturoi se împarte pe jumătate. O parte se adaugă în tavă la început.

4.      Se stoarce sucul de la lămâie într-un recipient.

5.      În tavă se pune foaia de copt peste care se toarnă câteva linguri de ulei de măsline.

6.      Se așază în tavă peștele tăiat rondele sau file, chiar și întreg (în cazul acesta, adaugă câteva felii subțiri de lămâie în el). Condimentează cu sare și piper și puțină boia de ardei. Nu profita de aroma condimentelor pentru a nu strica gustul cărnii. Pune și câțiva căței de usturoi lângă și peste pește.

7.      Bagă la cuptor timp de 10 minute, urmând ca după acest timp să adaugi lângă peste și roșiile.

8.      Treptat toarnă sucul de lămâie. Roșiile își vor lăsa zeama proprie, se va creea un sos extrem de delicios. Pentru un plus de gust, se pot adăuga și câteva măsline. În urmă cu 5 minute, pune și ultimii căței de usturoi. Se va intensifica și mai mult aroma sosului și a peștelui. 

9.      Toacă mărunt pătrunjelul, urmând să îl presari când tava este gata.

10.  Servește acest peste la cuptor cu o garnitură de orez, un vin alb și pâine coaptă. Poftă bună!

Pentru o mai bună inspirație și preparate delicioase de peste la cuptor, poți să ne găsești și pe rețelele de socializare, Instagram și Facebook.

Am aparut in...