Peste cu crusta de muștar

Numele îți pare destul de sofisticat, dar îți garantăm că este o rețetă foarte simplă și extrem de gustoasă. Este felul principal ce poate fi servit la o cină cu familia sau cu niște prieteni speciali. Cu siguranță îi vei impresiona cu acest preparat. Și ca să ai certitudinea că te bucuri de un peste de calitate, comandă-l de pe Fish to Door și va ajunge la ușa ta în cel mai scurt timp. Până atunci, să descoperim împreună această minunată rețetă: peste cu crusta de mustar.

Peste cu crusta de muștar

Ingrediente– peste cu crusta

–          2 bucăți peste (file biban/șalău fără oase)

–          Sucul de la o lămâie

–          2 lingurițe de miere

–          6 lingurițe de muștar

–          Pătrunjel și mărar

–          Ierburi uscate (busuioc, rozmarin etc) în funcție de preferințele tale

–          Sare și piper.

Mod de preparare- peste cu crusta de mustar

1.      Presară sare și piper peste peștele ales. Ai grijă să îl cureți bine înainte de a începe să îl condimentezi.

2.      Toacă mărunt legăturile de pătrunjel și mărar.

3.      Într-un bol mic amestecă: sucul de lămâie, muștarul, mierea, verdețurile deja tocate și ierburile uscate.

4.      Într-o tavă așează foaia de copt. Peștele trebuie uns cu compoziția obținută, încât fiecare cm să fie îmbibat bine. Pune bucățile în tavă și adaugă la cuptor. Ai grijă la timpul de coacere. Nu neglija tava niciun minut.

5.      Într-o tigaie de aluminiu pune peștele cu partea glazurată bine în jos. Prăjește-l timp de un minut până când obții o crustă.

6.      Servește cu un pahar de vin, o garnitură de legume și poftă bună!

Am aparut in...