Peste cu legume la tigaie

Uneori timpul te ia prin surprindere și ora prânzului se apropie rapid? Cei mici vin de la școală și nu ai pregătit încă nimic? Avem noi soluția, peste cu legume la tigaie. Pe lângă faptul că este un preparat sănătos, este și unul foarte gustos. Alege un peste aromat, de preferat un somon proaspăt care odată prăjit nu își pierde din proprietăți. De pe blogul Fish to Door poți afla mai multe despre peștele prăjit, așa că în timp ce legumele tale sunt pe foc, poți trage un ochi și peste articole. Până atunci, însă, să vedem ce ne spune lista de ingrediente.

Peste cu legume la tigaie

Lista de ingrediente peste cu legume la tigaie

–          Peștele preferat, fie el proaspăt sau congelat. Ai aflat că de pe Fish to Door poți comanda oricând fructe de mare și peste ce ajung direct la ușa ta? Și simplu și rapid, fără să mai pierzi mult timp!

–          Legume proaspete: ardei roșu, morcovi, ceapă albă, dovlecel, ciuperci.

–          1 căpățână usturoi.

–          1 lămâie.

–          Ulei de măsline.

–          1 bucată unt.

–          Piper, sare, oregano.

Mod de preparare peste cu legume la tigaie

Prima parte pentru peste cu legume la tigaie: pregătește peștele presărând un praf de sare și piper peste el. Asigură-te că este acoperită întreaga sa suprafață. Într-o tigaie mare toarnă ulei de măsline. Când acesta este ușor încins, așază peștele ( de preferat este să fie file sau rondele). Lasă la foc mic.

A doua parte: stoarce sucul de la lămâie. Dacă vrei ca peștele să aibă un gust mai acrișor, poți presăra treptat câte puțin din suc. Atenție! Poți risca să îl faci foarte acru. Totul ține de gusturile tale.

A treia parte: pregătește legumele. Acestea le vei felia subțire, iar într-un bol mare le vei amesteca împreună cu câteva picături de ulei de măsline și sare+piper+oregano după preferințe.

A patra parte: când peștele este gata, acesta se pune în farfurie, iar în tigaie se adaugă o bucățică de unt. Peste se pun legumele feliate. Lasă totul la foc mic și asigură-te că toate se prepară. Spre final, adaugă și câțiva căței de usturoi tocați mărunt. Ar trebui să obții niște legume moi, aromate și ușor caramelizate.

A cincea parte: aranjează totul în farfurie. Poți presăra câteva frunze de pătrunjel, sosul rămas de la legume și puțină zeamă de lămâie. Aceasta taie din gustul uleiului peștelui.

Totul este gata! Poftă bună la cel mai bun peste cu legume la tigaie și nu uita că de pe Taverna Racilor te poți inspira sau chiar poți savura preparate gătite în bucătăria Fish to Door.

Am aparut in...