Știai care sunt proprietățile unui peste cu carne alba? Știai în ce fel se deosebește față de un peste cu carne grasă? Ei bine, află că aceste specii îndeplinesc o serie de beneficii asupra organismului, având în componența lor nenumărate vitamine și mai multe proteine decât peștii grași. Și în plus, peștii cu carne albă se gătesc mult mai ușor, carnea lor fiind foarte fragedă, de o textură fină și extrem de savuroasă. Haide să descoperim împreună care sunt exemplarele din această categorie, pe unele gasindu-le si pe Fish to Door.
Tilapia- peste cu carne alba
Proteinele pe care acest peste cu carne alba le conține sunt foarte ușor de asimilat de către organism, fiind transformate în energie într-un timp foarte scurt. Tilapia este un peste de apă dulce, cu o carne extrem de fină, textura fiind apreciată de către bucătari. Se gătește ușor la aburi sau la cuptor, având un gust delicios. Împreună cu un pahar de vin alb, tilapia este un deliciu în farfurie.
Codul
Fiind un peste ce conține foarte puțin mercur, codul este căutat pentru delicioasa lui carne albă. Conține din plin vitamina B12, seleniu și iod, de asemenea, având și o consistență mare de acizi grași Omega-3 și 6. Totodată, este un peste foarte gustos și extrem de sănătos, apreciat pentru gustul cărnii lui.
Calcanul
Deoarece conține o cantitate mare de colesterol, este recomandat ca acest peste cu carne alba să fie consumat mai rar. Însă, și consumat aduce o varietate de beneficii corpului, pentru că este un bun aliment ce dispune de: vitamina A, acid folic, fosfor și potasiu. Este peste de Delta, plat și cu carne albă, a cărui carne are un gust original, specific.
Somnul
Peștii prezintă avantaje și dezavantaje, când vine vorba de momentul pregătirii lor. Somnul, peste răpitor de apă dulce, este o specie cu conținut ridicat de mercur. Însă, are o cantitate mare de vitamina B12, tiamină și niacin. Somnul este unul dintre peștii ce pot fi ușor de recunoscut după textura cărnii, dar în mod special, după gustul proeminent.
Șalăul
Salaul este un peste cu carne alba râvnit de către gurmanzi, datorită gustului său cu totul delicios. Peste răpitor de apă dulce, șalăul are o carne albă, textură fină și lipsită de grăsimi, ceea ce îl face foarte ușor de gătit. Poate fi preparat fără probleme la abur în câteva minute. Însă, pentru a te bucura de gustul lui senzațional și de beneficiile pe care le aduce organismului, recomandăm să fie gătit pe grătar, însoțit de câteva legume bine coapte. Nu uita de sticla de vin și de voia bună!