Paste cu fructe de mare

Astăzi ne folosim de gustul delicios al fructelor de mare. Cu un mix de fructe de mare vei putea să gătești cele mai bune paste. Aducem aroma Italiei la tine în bucătărie și gătim un preparat simplu, dar extrem de savuros. Și să nu uităm de beneficiile extra ale fructelor de mare, fiind cele mai căutate de către marii bucătari, dar sunt și foarte sănătoase pentru organism. Îți dorim gust în farfurie, de rețetă ne ocupăm noi! 

Paste cu fructe de mare
Paste cu fructe de mare

Să ne tragem un ochi peste lista de ingrediente: 

–           Un mix de fructe de mare;

–           Pastele preferate;

–           2 linguri ulei de măsline;

–           2 caței de usturoi pisați;

–           Ardei iute (după preferințe);

–           80 ml vin alb;

–           250 grame roșii cherry;

–           4 linguri smântână de gătit;

–           Pătrunjel verde;

–           Sare+piper.

Acum nu ne rămâne decât să gătim! 

1.         Punem pastele la fiert în apa clocotită.

2.         Într-o tigaie adăugăm uleiul și usturoiul pisat și ardeiul iute pentru aceia ce vă doriți un preparat picant.

3.         După 20-30 de secunde adăugăm roșiile cherry tăiate mărunt și fructele de mare.

4.         Se lasă la călit 4 minute până când apa se evapora și fructele se călesc bine. Urmează să turnăm vinul, însă, atenție ca focul să fie tare pentru a se evapora rapid. 

5.         Se adaugă smântâna și se mai lasă 2 minute la foc mic. Se asezonează cu sare și piper.

6.         Când sosul este gata și pastele au fiert, acestea se amestecă împreună. Se adaugă pătrunjelul și sunt gata de servit! 

Am aparut in...