Gust, aromă și savoare deplină, astfel se simt niste paste cu creveți atunci când sunt savurate. Ușor de pregătit și într-un timp foarte scurt, acest preparat nu va dezamăgi niciodată iubitorii de paste și de fructe de mare. În orice zi te poți bucura de savoarea lui, fiind atât de ușor de realizat. Dacă încă nu știi rețeta, ei bine, noi ne ocupăm să ți-o prezentăm, iar tu doar trebuie să cumperi creveții de pe https://fishtodoor.ro/crustacee/creveti și să te pregătești de gătit. Spor și mult gust în farfurie!
Ingrediente- paste cu creveti
- 300 g creveți proaspeți;
- 150 g paște
- 1 cățel de usturoi;
- 1 linguriță de ulei de măsline;
- 100 ml vin alb;
- 1 linguriță zeamă de lămâie;
- 1 legătură de pătrunjel tocat;
- sare și piper.
Mod de preparare- paste cu creveti
- Se pune apa la fiert în care vor fi adăugate pastele.
- Creveții se spală bine și se vor pune într-un bol, peste care se va presăra usturoiul tocat mărunt, zeama de lămâie, uleiul de măsline și câteva frunze de pătrunjel tocate. Tot amestecul se lasă în bol nu mai mult de 5 minute, deoarece zeama de lămâie absoarbe proteinele din creveți.
- Se pregătește o tigaie încinsă bine, în care se vor pune creveții. Se lasă la sotat aproximativ 2 minute, timp în care trebuie întorși pe ambele părți.
- Se adaugă vinul alb, iar tot conținutul tigăii se lasă la fiert încă 3 minute, până când vinul scade.
- Când pastele sunt gata, se vor adăuga peste creveți și se amestecă până când acestea vor absorbi sosul.
- Se presară frunze de pătrunjel și se mai lasă încă 3 minute pe foc, astfel, sosul va căpăta o textură cremoasă.