Paste cu calamari și sos de roșii

Dacă paștele și fructele de mare sunt printre preferatele tale, ei bine, ce ai spune dacă le-ai combina într-un preparat foarte gustos și delicios? Rețeta este destul de simplă și nu necesită decât implicarea și timpul tău. Astfel vei obține un fel de mâncare pe măsura așteptărilor tale.

Ca ingrediente pentru paste cu calamari vei avea nevoie de:

  • 500 grame de calmari congelați sau proaspeți 
  • 500 grame sos de roșii
  • 500 grame de paste
  • 1 ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 grame de parmezan ras

Mod de preparare– paste cu calamari

Paste cu calamari și sos de roșii
Paste cu calamari și sos de roșii

Acest preparat poate fi realizat atât cu calmari proaspeți, cât și cu calmari congelați. Dacă partea legată de curățatul lor nu este preferata ta, atunci poți încerca varianta a doua. Gustul va fi la fel de bun.

Alege tipul preferat de paste și pune-le la fiert, urmând să te ocupi de calmar și de sos.

  1. Într-o tigaie bine încinsă cu ulei de măsline se pun ceapa și usturoiul, care necesită călite timp de câteva minute.
  2. Calmarii se tale bucăți mici și vor fi adăugați în tigaie, când conținutul acesteia este călit bine. se lasă la foc mic timp de 8-10 minute.
  3. Se adaugă sosul de roșii și se lasă la fiert timp de circa 5 minute.
  4. Când pastele sunt gata, se scurg foarte bine de apă și se pun peste amestecul de calmari cu sosul de roșii.
  5. Când sunt gata de servire, vei putea presăra parmezanul ras, ce îi va da preparatului un gust aparte.

Poftă bună la paste cu calamari! 

Am aparut in...