Paella cu fructe de mare

Dacă ești aici cu siguranță fructele de mare sunt printre preferatele tale. Ei bine, trebuie să știi că sunt și foarte benefice organismului, având cantități mari de vitamine și proteine. Astăzi îți recomandăm un preparat cu totul delicios, care conține o întreagă gamă  de fructe de mare: creveți, caracatiță, calamar, sepie. Nu mai trebuie decât să îți iei ingredientele necesare și să te apuci de gătit! Noi suntem aici pentru a te îndruma.

Ingrediente 

•           500 g orez 

•           1 kg fructe de mare de toate felurile

•           1 ceapă  

•           2 ardei grași 

•           150 g mazăre

•           100 g fasole verde

•           3 roșii 

•           100 ml vin

•           sare, piper, ardei iute

•           2 căței de usturoi

           1 linguriță turmeric praf 

•           șofran

•           pătrunjel verde

•           50 ml ulei de măsline

Paella cu fructe de mare
Paella cu fructe de mare

Cum vei pregăti preparatul de astăzi? Îți vom prezenta rețeta în câțiva pași simpli. 

Primul pas– se pune la încins uleiul peste care vei pune usturoiul. Îl vei cali 2 minute, urmând să îl arunci. Astfel, uleiul va avea un gust de usturoi foarte plăcut. Vei pune în cele din urmă  ceapa, fasolea verde, ardeiul iute(dacă îți dorești un preparat iute) și ardeiul gras. Toate trebuie tocate cubulețe, lăsându-le la foc 4 minute. Vei torna puțină apă , treptat, lăsând totul la înăbușit timp de 10-15 minute. Orezul se adaugă după aceste minute împreună cu mazărea. Vei turna un litru de apă și vei lăsa totul la fiert până va clocoti. Atunci vei adăuga și turmericul și roșiile tăiate. Vei asezona cu sare și piper și vei lăsa să fiarbă ușor. 

Al doilea pas– când orezul a fiert și apa a scăzut, poți adăuga fructele de mare. Înainte de a le pune în preparat, asigură-te că le-ai curățat bine, în special scoicile dacă ai ales un astfel  de mix de fructe de mare. Poți folosi ce fructe preferi. Nu uita să torni și vinul odată ce ai pus fructele de mare peste orez. Se lasă totul la fiert până va da în clocot, urmând să mai fie lăsate încă 7-8 minute. Se oprește focul și vei lăsa orezul câteva minute pentru a se umfla. La sfârșit vei presăra frunzele de pătrunjel. 

Al treilea pas– servești deliciosul preparat alături de cei dragi cu un pahar de vin și o salată proaspătă de rucola. O savoare deplină  doar în trei pași simpli! Poftă bună! 

Am aparut in...