Probabil vezi marinata de peste prin diferite magazine și ți-ai dori să o poți pregăti și tu acasă. Află că este posibil, pentru că rețeta este una foarte simplă. Peștele îl poți comanda de pe Fish to Door cu un simplu click, iar pașii despre modul de preparare îi înveți chiar de aici. Este timpul să îți îmbeți papilele gustative în savoarea delicioasă a unui peste pregătit în propria bucătărie, cu cele mai bune și proaspete ingrediente. Să vedem de ce ai nevoie!
Lista de ingrediente pentru marinata de peste:
– 2 bucăți de macrou
– 1 ceapă;
– 1 morcov;
– 1 lingură mică de sare;
– 1 frunză de dafin;
– Apă;
– 150 ml de oțet (nu contează marca);
– Boabe de piper;
– Zahăr;
– Boabe de muștar;
– Un strop mare de iubire.
Mod de preparare marinata de peste
Primul pas: se curăță peștele foarte bine, se spală și se lasă în apă timp de 15 minute. Se pune la scurs și se usucă în șervețele de bucătărie. Se taie rondele potrivite ca mărime.
Pasul 2: într-o oală se pune la fiert oțetul, împreună cu 250-300 ml de apă. Peste se adaugă sare, o linguriță de zahăr, boabe de piper, boabe de muștar, frunza de dafin. Această compoziție trebuie să fiarbă 5 minute, urmând să fie oprit aragazul.
Pasul 3: se pregătesc legumele. Morcovul trebuie feliat pe răzătoarea mică, iar ceapa se taie la cuțit felii.
Pasul 4: într-un vas, de preferat într-o găletușă mică sau într-un borcan, se pune mai întâi un strat de ceapă amestecată cu morcov, apoi un rând de peste. Acest proces se repetă până când vasul este plin.
Pasul 5: se toarnă oțetul peste compoziție. Se pune capacul, strângeți bine și lăsați totul deoparte timp de 5-7 zile la macerat (într-un mediu răcoros).
Pasul 6: se servește rece, la orice masă a zilei! Poftă bună la marinata de peste!
Pentru o mai buna inspiratie, poti trage un ochi pe Taverna Racilor!