MACROU PRAJIT ÎN UNT

Dacă aveți poftă de o porție de macrou gustoasă și sățioasă, preparată într-un mod inedit, vă recomandăm rețeta noastră de macrou prajit in unt, cu preparare rapidă, care vă va surprinde prin gustul deosebit al aromei de unt.

Pentru această rețetă de macrou prajit in unt aveți nevoie de 2 bucăți de macrou, pe care le puteți găsi în orice supermarket, fiind un pește atât de comun și, totodată, o sursă incredibilă de acizi grași Omega 3, cu niveluri ridicate de vitamina B12.

Macrou prajit în unt
MACROU PRAJIT ÎN UNT

INGREDIENTEmacrou prajit in unt

– 2 bucăți de macrou mare (aproximativ 500g);

– ½ linguriță sare;

– ½ linguriță de usturoi granulat ;

– ½ linguriță piper alb măcinat;

– ½ linguriță piper negru măcinat;

– 1 linguriță boia de ardei dulce;

 – 1 linguriță măghiran uscat, pentru un plus de gust și savoare;

– 1 linguriță mărar proaspăt;

– 50 g de unt.

MOD DE PREPARARE- Macrou prajit in unt

Pasul 1 – Pregătim peștele pentru prăjit. Curățăm bine macroul, îi înlăturăm intestinele, capul și coada. Se taie pe jumătate, pe lungime, se elimină șira și toate oasele mari. Se spală bine cu apă rece pentru a ne asigura că este perfect pentru a fi gătit, îl lăsăm câteva minute la scurs, și eventual folosim și niște prosoape de bucătărie, pentru că avem nevoie de un macrou curățat și relativ uscat înainte de preparare.

Pasul 2 – Se amestecă într-un bol sarea, piperul alb și cel negru, praful de usturoi și boia de ardei dulce, mărarul tocat mărunt și măghiranul. Se presară macroul cu acest amestec de condimente pe ambele părți, în așa fel încât aromele să cuprindă tot peștele.

Pasul 3 – Se încinge un wok sau o tigaie adâncă și se lasă untul la topit. Aveți grijă ca untul să nu se ardă! Când untul este topit, adăugăm fileurile de macrou și le prăjim câte un minut sau două pe fiecare parte. Dacă doriți ca macroul să fie mai crocant, se repetă prăjirea pe ambele părți.

Pasul 4 – Atunci când peștele este suficient de rumenit, se scoate din tigaie și se servește cald. Puteți să-l savurați alături de mămăliguță caldă, cartofi gratinați, păstăi la cuptor sau orice altă garnitură vă doriți. POFTĂ BUNĂ!

Am aparut in...