Lufar cu cartofi copți, sos de oțet cu ceapă și verdeață

Dacă ești deja aici cu siguranță vrei să afli despre ce este această rețetă. În primul rând, conține unul dintre cei mai buni pești din Marea Neagră, pe care îl poți găși chiar aici pe fishtodoor.ro. Carnea de lufar este renumită pentru frăgezimea apetisantă și gustul ei aromat și tocmai din acest motiv vrem să îți împărtășim o rețetă simplă, dar totodată extrem de delicioasă. Te vei bucura din plin de savoarea lufarului. Rețeta este la noi, tu doar trebuie să o urmezi și să obții rezultatul mult dorit.

Lufar cu cartofi copți, sos de oțet cu ceapă și verdeață
Lufar cu cartofi copți, sos de oțet cu ceapă și verdeață

Ingrediente:

  • 1,4 kg lufar
  • 250 g ulei
  • 40 g făînă
  • sare
  • 5 foi de dafin
  • piper boabe
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3 linguri oţet
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Trebuie mai întâi să acorzi atenție peștelui. Acesta necesită să fie bine spălat, curățat și cel mai important, să fie bine uscat.

Pregătește o baie de vin alb pentru a frăgezi și mai mult carnea de lufar. Într-un bol toarnă un pahar de vin, adaugă sare, piper și câteva frunze de dafin. Amestecă bine și dacă îți dorești un plus de prospețime, poți adăuga și zeama de la o lămâie. Pune peștele în compoziție pentru 30 de minute, timp în care va absorbi aroma sosului.

Între timp trebuie să ai o tigaie bine încinsă în care vei așeza ușor peștele. Supraveghează-l permanent și ai grijă să nu se lipească.

Pentru sos este necesar să fierbi separat oțetul cu puțină apă, peste care vei pune sare, piper, 1 foi dafin, piper boabe. După ce se răcește, amestecă-l cu ulei, verdeață bine tocată și toarnă toată compoziția peste pește. Catofii îi vei aroma cu condimente și îi vei pune la cuptor. 

Preparatul astfel este gata. GUST, AROMĂ și SAVOARE…! 

Am aparut in...