Este timpul pentru un preparat aparte, pentru un gust rafinat pe care doar niște langustine cu unt și usturoi ți-l poate oferi. Vrei să-ți incanti familia cu deliciul unor fructe de mare de o frăgezime a cărnii de neînlocuit? Cauți să pregătești o farfurie demnă de cele mai rafinate gusturi culinare? Ei bine, cu acest fel de mâncare ai siguranța că vei da pe spate pe oricine. Atât de simplu de gătit, într-un timp extrem de scurt, dar și atât de gustos, încât vei vrea să-l mai faci și a doua, și a treia, și a patra oară. Ce spune lista de ingrediente?
Nu uită, pe blog găsești o mulțime de rețete pentru tine și cei dragi!
Lista de ingrediente- langustine cu unt și usturoi
– 2 langustine
– 1 bucată unt
– 3 căței usturoi
– 2 ardei iuți uscați
– Ulei de măsline
– 1 legătură de pătrunjel
– Sare
– Suc de lămâie
Mod de preparare- langustine cu unt și usturoi
Primul pas: se pisează usturoi cu un mic praf de sare.
Într-o tigaie vei topi untul și vei adaugă ulei de măsline, usturoiul pisat și cei doi ardei mici.
Al doilea pas: se pregătesc langustinele (se curăță, spală bine), urmând să fie adăugate în tigaie alături de usturoi.
Al treilea pas: se gătesc langustinele timp de 3 minute pe fiecare parte.
Al patrulea pas: când acestea sunt gata, vei pune peste pătrunjelul tocat mărunt și zeama de la o lămâie, dacă vrei ca preparatul să fie mai acrișor.
Patru pași simpli pentru a pregăti un fel de mâncare extrem de gustos și rapid. 15 minute și totul este gata! Poți servi cu o minunată pâine coaptă sau proaspătă, cu o garnitură de orez sau cartofi dulci aromați cu rozmarin. Te așteptăm și la Taverna Racilor pentru a gusta din cele mai bune preparate cu langustine cu unt și usturoi. Poftă bună!