Indicații- cum aleg un peste proaspat?

Ți s-a întâmplat să ajungi într-un magazin cu specific de peste proaspat și să nu știi ce anume să alegi? Ai considerat sfaturile vânzătorilor nepotrivite și nu te-au convins dacă peștele merită cumpărat sau nu? Te-ai bucura să ai propria metodă de alegere odată ce cumperi un peste? Ei bine, ești în locul potrivit, pentru că noi îți vom prezenta rapid, simplu și în doar câțiva pași cum să alegi un peste proaspăt. Astfel, nu vei mai simți nevoia să întrebi de fiecare dată când te afli în magazin și vei știi de unul singur cum să îți alegi propriul peste. Sau mai simplu, comada de pe Fish to Door cel mai bun peste.

Indicații- cum aleg un peste proaspat?

Cum aleg un peste proaspat?

Pentru început, îți vom spune un pont: cumpără peștele în ziua în care vrei să îl pregătești. Cu cât acesta stă mai mult la rece, cu atât își pierde din gust. Așa că, dă o fugă la piață dimineața și la prânz bucură-te de un preparat delicios și proaspăt. Și încă ceva, nu cumpăra cantități mari, pentru a nu fi în situația de a congela peștele. Cum spuneam, cu cât stă mai mult la rece, cu atât beneficiile lui scad.

Indicații- cum aleg un peste proaspat?

1.      CULOAREA SOLZILOR- uită-te după un peste proaspat lucios cu solzi curați, doar acesta este bun. Unul cu o culoare mată este un peste vechi.

2.      OCHII- uită-te după un peste cu ochii mari, strălucitori, luminoși și clari. Dacă aceștia sunt tulburi, cu siguranță peștele este vechi.

3.      OASELE- cu cât oasele se desprind mai greu de carne, cu atât peștele este mai proaspăt. De asta îți poți da seama în momentul preparării.

4.      FERMITATEA CĂRNII- cel mai simplu pas este să încerci carnea peștelui. Cum? Apasă pe abdomenul lui. Dacă acesta este elastic, tare și ferm, atunci este un peste bun. Însă, dacă pe abdomen rămâne urma degetului tău și este și moale, nu cumpăra, este un peste vechi.

5.      SÂNGELE- acesta este un pas pe care îl poți verifica în momentul curățării. Dacă vei tăia peștele și va curge sânge roșu, este un peste bun și proaspăt. În caz contrar, este unul vechi.

6.      MIROS- peștele are un miros specific. Cu cât acesta este mai curat și ușor de inhalat, atunci este un peste proaspat.

Indicații- cum aleg un peste proaspat?

Aceștia sunt cei șase pași esențiali prin care poți observa dacă peștele pe care îl cumperi este unul bun. Însă, dacă îți dorești ceva calitativ și sigur, comandă de pe Fish to Door printr-un simplu click și peștele ajunge direct la ușa ta.

Am aparut in...