Icre de stiuca beneficii – mod de preparare

Știuca este unul dintre cei mai rapizi pești răpitori, fiind ușor de recunoscut după capul cu o formă ciudată, „lopatică”, solzii mici și dinții ascuțiți. Prețul unui kilogram de știucă din Delta Dunării pornește de la 16 lei, fiind un pește recunoscut pentru carnea sa gustoasă și slabă, dar cu multe oase. Icrele de știucă sunt o delicatesă culinară, faimoase datorită aromei plăcute și fine.

Icre de stiuca beneficii

Cum preparăm icrele de știucă?

Prepararea icrelor de știucă nu este mai dificilă decât în cazul altor pești, dar necesită mai multă grijă, pentru că nu trebuie să spargem „bobițele” din icre. Astfel, vom folosi o lingură în loc de un mixer. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că luăm icre de știucă dintr-o sursă sigură.

Icre de stiuca beneficii – mod de preparare

Icrele nu se prepară niciodată proaspete, abia scoase din interiorul peștelui. Le puteți săra sau congela pentru a fi siguri că eliminați orice posibil parazit. Ceea ce trebuie să faceți este să le scoateți din săculețul lor, le curățați bine de pielițe și le spălați într-o sită deasă cu apă rece. Le sărați potrivit și le veți lăsa la frigider pentru 2 sau 3 zile, acoperite de un strat subțire de ulei.

După ce le scoatem de la frigider, le spălăm din nou. Pentru 50 g de icre de știucă vom folosi 100-120ml de ulei de floarea soarelui, zeamă de lămâie după gust, 2 lingurițe de apă minerală, sare, dacă este cazul, și ceapă mărunțită, pentru un gust mai bun și mai aromat. Puteți folosi inclusiv ceapă verde, pentru un plus de savoare.

Punem icrele într-un castron, peste care adăugăm puțină zeamă de lămâie și le lăsăm așa pentru câteva minute. Adăugăm uleiul treptat și amestecăm încontinuu, prin mișcări circulare. Când amestecul devine mai gros și mai greu de amestecat, adăugați apa minerală, în funcție de cât de densă vă doriți să fie compoziția. Puteți să mai adăugați lămâie sau sare, după preferințe.

Beneficiile icrelor de știucă

Cu toții știm că trebuie să avem grijă la alimentație pentru a avea o inimă sănătoasă, dar ce alimente putem consuma? Datorită conținutului mare de potasiu, s-a demonstrat faptul că icrele de știucă contribuie la sănătatea inimii și, mai ales, la reglarea tensiunii. Mai mult de atât, șansele de a face infarct miocardic scad în mod considerabil prin consumul icrelor de știucă.

Icre de stiuca beneficii – mod de preparare

Înaintând în vârstă trebuie să acordăm o grijă mai mare sănătății minții. Icrele de știucă conțin acizi grași Omega 3 și Omega 6 în cantități mari și contribuie la buna funcționare a creierului, astfel, scad considerabil șansele de a dezvolta boli de tip Alzheimer sau parkinson. Memoria va fi întărită, iar celulele nervoase nu se vor mai deteriora atât de ușor.

Mai mult de atât, o dietă sănătoasă în care sunt incluse și icre de știucă ajută mult la vindecarea anemiei. Icrele de știucă conțin nutrienți care ajută organismul în combaterea stărilor de oboseală sau de amețeală.

Am aparut in...