Homar cu unt si cartofi dulci  

Dacă ești aici cu siguranță îți dorești să gătești ceva rafinat, special și savuros. Ai parte de un eveniment în familie sau doar vrei să îți incanti papilele gustative cu un deliciu culinar cu totul aparte? Un homar cu unt si cartofi dulci este ceea ce ai nevoie pentru a te bucura de un gust aparte. Cremozitatea untului, frăgezimea cărnii de homar și aroma cartofilor nu fac altceva decât să te conducă spre cele mai minunate combinații de gust și calitate. Și dacă ai nevoie de un homar, nu sta pe gânduri și comandă de pe Fish to Door. Când ești gata să intri în bucătărie, iată ce trebuie să ai pregătit.

Homar cu unt si cartofi dulci  

Lista de ingrediente- homar cu unt si cartofi dulci

–          2 bucăți homar

–          Unt sărat (3 linguri)

–          1 legătură pătrunjel tocat (2 linguri)

–          Sare și piper

–          Ulei de măsline (3 lingurițe)

–          Sos Worcester

–          Cartofi dulci

–          Usturoi (3 căței)

–          Maioneză (100 grame)

–          Ceapă roșie/albă (2 bucăți)

–          1 foaie de alge

Mod de preparare- homar cu unt si cartofi dulci

1.      Homarul necesită curățat în felul indicat: se spală și se usucă prin prosop de bucătărie. Cleștii vor fi rupți și cu ajutorul unui cuțit (prin batere) se sparge coaja. Carnea din clești va fi scoasă, de altfel, și picioarele vor fi bătute cu un cuțit și le va fi scoasă carnea. Corpul va fi tăiat de-a lungul mijlocului. Mijlocul se aruncă, iar coada trebuie pusă deoparte.

2.      Cartofii dulci vor fi spălați și curățați, urmând să fie tăiați după propria plăcere: cuburi sau felii.

3.      Cuptorul trebuie adus la o temperatură de 160 de grade C pentru acest homar cu unt.

4.      Într-un bol vor fi amestecați cartofii dulci, condimentati cu sare, piper și ulei de măsline. Se așează pe tavă și se introduc la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Atenție! Nu uita de foaia de copt!

5.      Într-un vas se adaugă ceapa și usturoiul tăiate mărunt (cubulețe), plus foaia de alge tăiată în bucăți mici. Poți să te folosești de o foarfecă specială de bucătărie.

6.      Într-un castron se vor adăuga: maioneză, sare, piper, sosul de worchester și o lingură mică de ulei de măsline. Toate se amestecă!

7.      Într-o tigaie se va pune o lingură de ulei de măsline, ceapa și usturoiul. Acestea se lasă la prăjit timp de două minute. Peste vor fi puse cozile de homar pentru încă cinci minute, urmând să fie adăugat și restul din homar (carnea+clești), 3 linguri de unt sărat, pătrunjel. Se lasă încă 3-4 minute și se condimentează cu piper.

8.      Se servește cu cartofii dulci, felii de lămâie, vin alb și sosul de maioneză. Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut rețeta noastră de homar cu unt, te așteptăm la Taverna Racilor pentru a gusta din alte preparate la fel de gustoase și aromate!

Am aparut in...