Despre fructele de mare- Fructele de mare au încetat din a mai fi niște delicatese greu de obținut, și totuși majoritatea refuză să adauge meselor zilnice aceste delicioase alimente. Ce nu știu oamenii însă, este că își refuză o doză bogată de vitamine și acizi organismului, care nu fac altceva decât să îmbunătățească buna funcționare a acestuia. Riscul de a suferi de anumite afecțiuni cardiovasculare scade la valori impresionante și asta doar datorită consumului regulat de fructe de mare. Dacă nu ești convins, ei bine, urmărește următoarele sfaturi și fii sigur că odată ce vei adăuga meselor tale fructele de mare, vei simți treptat îmbunătățiri asupra corpului tău.
Masa nutrițională a fructelor de mare este în mare parte compusă din o serie de vitamine precum: vitamina E, vitamina B12 și vitamina B6. Cu acestea în corp, imunitatea ta va crește și nu vei mai fi predispus răcelilor sezoniere sau alergiilor. Făcând parte din categoria animalelor subacvatice, la fel ca peștii și fructele de mare au acizi grași Omega-3, extrem de benefici organismului. Aceștia împiedică depunerea grăsimilor pe vasele sanguine, de aici rezultând o largă listă de avantaje aduse corpului.
Despre fructele de mare- De ce să spui DA fructelor de mare?
Fructele de mare combat oboseala. Dacă te simți obosit în timpul zilei, ai scăderi bruște ale greutății și tulburări ale metabolismului, este clar că organismul tău îți trimite niște semnale de urgență. Aceste simptome apar din cauza insuficienței de vitamina B3, pe care o poți procura din consumul de creveți, sepie, languste și caracatiță.
Despre fructele de mare- Stridiile sunt foarte bune pentru prevenirea afecțiunilor oculare. Zincul pe care îl conțin este avantajos când vine vorba de menținerea bună a vederii și împiedică pierderea acesteia. Este recomandat ca stridiile să fie consumate crude, nicidecum fierte, asta dacă îți dorești să își păstreze valorile nutritive. Homarii, midiile, calamarul și creveți conțin o doză mare de seleniu, care ajută la prevenirea bolilor cardiace și a cancerului de prostată. Bărbații care depășesc vârsta de 40 de ani ar trebui să consume regulat aceste fructe de mare.
Despre fructele de mare- Cum să alegi fructele de mare?
De fiecare dată există și o parte mai puțin plăcută a poveștii, cum de altfel se întâmplă și cu fructele de mare. Acestea sunt foarte expuse bacteriilor și necesită multă atenție din partea ta. Atunci când le cumperi ar trebui să fie vii sau cel puțin capturate cu maxim două zile în urmă. Dacă vei alege să le îngheți, temperatura să fie între 0-5 grade Celsius. Niciodată să nu consumi scoicile pe care le găsești în apă sau pe plajă. Pot fi poluate sau purtătoare de bacterii foarte dăunătoare organismului. Când cumperi midii, nu te baza pe faptul că au fost bine curățate. Indicat și necesar este să le bagi într-o baie de apă cu sare și astfel, se vor îndepărta pietrele de nisip și o parte din dăunători. Mirosul de pește ne indică uneori că exemplarul respectiv este bun și gata de pregătit, însă, nu se întâmplă la fel și cu homarul. Dacă acesta are un miros mult prea tare de pește, ei bine, nu se află într-o condiție convenabilă de a fi consumat.
Despre fructele de mare
Dacă te-am convins de ce ar trebui să adaugi fructele de mare meselor tale, te invităm pe fishtodoor.ro/fructe-de-mare și nu mai rămâne decât să le comanzi și astfel, te vei bucura de preparate delicioase, dar și de o serie largă de beneficii.