Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei

Dacă ai ajuns aici cu siguranță fructele de mare sunt printre preferatele tale când vine vorba de plăcerile culinare. Ei bine, ești în locul potrivit, deoarece pe fishtodoor.ro/fructe-de-mare ai la dispoziție o gamă bogată de produse de calitate și accesibile ca preț. Totodată, dacă îți dorești și câteva rețete delicioase, poți să te inspiri de pe fishtodoor.ro/blog/retete și astfel, te vei bucura de niște preparate gustoase și foarte simple pentru a le pregăti. Tot ce mai rămâne de făcut este să le comanzi și să începi treaba! Totuși, care sunt cele mai bune fructe de mare, preferate de către gurmanzi? Fiecare specie dispune de propriile beneficii, însă, trebuie să știi câte ceva despre aceste fructe de mare.

Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei
Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei

Crabul

Crabul conține două tipuri de carne, una este albă, dulce și suculentă și se găsește la nivelul cleștilor. Cochilia este formată dintr-o carne cremoasă și sățioasă, de o nuanță ușor brună. Desigur, le poți consuma fără probleme pe ambele. De obicei cea brună este adăugată unor sosuri sau preparate, iar cea albă este consumată simplă. Au un gust savuros și destul de reviguros, indicat meselor de vară.

Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei
Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei

Calmar

În primul rând despre acest aliment trebuie să știi că forma lui corectă este CALMAR, însă, din cauza schimbărilor fonetice ale limbii, românii au preferat forma de CALAMAR. Din păcate, din cauza proceseului rapid de alterare, calmarii se găsesc mai mult congelați decât proaspeți, dar acesta nu este un impediment în fața gustului lor. Se păstrează la fel de buni și fragezi. Preparatele sunt nenumărate, calmarul fiind adaptabil plăcerilor tale culinare.

Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei
Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei

Creveți

Creveții care cresc în ape reci sunt cei mai buni, spun bucătarii, deoarece gustul lor este mult mai aromat. Sunt cei mai buni la capitolul BENEFICII, fiind o sursă excelență de calciu și vitamina B12. Pot fi pregățiți după propriile gusturi. Dacă îți dorești câteva secrete delicioase, este locul potrivit din care să te inspiri.

Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei
Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei

Scoici

Este indicată o sursă sigură din care să cumperi scoicile dacă ți dorești să le consumi crude. Cele mai des folosite sunt scoicile marine, restaurantele folosind doar acest tip în preparatele lor. Sănătatea oaselor este îmbunătățită datorită consumului de scoici, care conțin o bună cantitate de fosfor.

Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei
Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei

Caracatița

Caracatița este puțin pretențioasă atunci când trebuie gătită. Necesită atenția ta, deoarece trebuie foarte bine curățată, însă, în final te vei bucura de un preparat absolut delicios și sănătos. La fel ca în cazul calmarilor, și caracatița apare mai mult congelată decât proaspătă. Deci, dacă vrei să ai parte de un deliciu mai deosebit, profită de ocazie atunci când o găsești proaspătă.

Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei
Fructe de mare- savoarea culinară a gastronomiei

Indiferent de ce ai alege, fructele de mare îndeplinesc diferite funcții avantajoase asupra organismului tău. Nu evita să le adaugi meselor tale și fii convins că te vei bucura de un gust aparte odată ce le vei pregăti. În rândul bucătarilor sunt alimentele cu cea mai mare valoare, fiind adevărate delicatese în lumea gastronomiei. 

Am aparut in...