Fructe de mare in sarcina- ce este recomandat să consumi

Afla care sunt cele mai bune fructe de mare in sarcina. Fructele de mare conțin o foarte mare cantitate de vitamine, proteine și acizi grași Omega-3 ce împreună aduc o varietate de beneficii nutritive organismului. Indiferent de modul în care le consumi, aceste delicatese ale marii sunt o minune pentru corp, când vine vorba de avantajele pe care le îndeplinesc odată ce sunt preparate și adăugate meselor. Este recomandat consumul de fructe de mare in sarcina, cele mai bune fiind: racii, scoicile, calamarii, creveții, caracatița și homarul. Însă, ce se întâmplă în cele 9 luni de sarcină? Este indicată prezența fructelor de mare în dietă?

Fructe de mare in sarcina- ce este recomandat să consumi

Dacă ești aici, fie ești o viitoare mămică sau un soț grijuliu. Indiferent de motiv, am pregătit pentru tine câteva sfaturi. Chiar dacă fructele de mare sunt pe cât de delicioase, pe atât de benefice, unele dintre ele nu sunt potrivite pentru o femeie însărcinată. Însă, în mod general, îndeplinesc aceleași funcții benefice fără să pună în pericol sănătatea organismului. Femeile însărcinate sunt mult mai predispuse anumitor boli, afecțiuni, din acest motiv, este necesar să aibă mai multă grijă în cele 9 luni de sarcină.

Ce este indicat să consumi? Fructe de mare in sarcina.

Fără îndoială acizii grași Omega-3 sunt benefici în timpul sarcinii. Diferite studii arată că aceștia ajută la prevenirea depresiei sau a stărilor depresive din perioada sarcinii, cum de altfel, ajută la dezvoltarea mentală a fătului. Specialiștii recomandă consumul de fructe de mare și de 3 ori pe săptămână. Totodată, acizii grași previn nașterea prematură și participă la menținerea greutății.

Fructe de mare in sarcina- ce este recomandat să consumi

Dacă ești în căutarea peștelui potrivit dietei tale, care să conțină acizi grași Omega-3, ei bine, cei mai buni din categoria aceasta sunt: somonul, sardinele, tonul și heringul. Însă, evită consumul de ton, pentru că acesta conține și mercur, deloc potrivit pentru timpul sarcinii. Cât despre fructe de mare in sarcina, creveții sunt cei mai buni pentru a fi pregătiți și consumați în cele mai creative moduri.

Vrei să găsești cei mai buni creveți, livrați direct la ușa ta? Pe Fish to Door găsești o varietate de creveți, dintre cei mai buni, livrați oriunde în țară.

Fructe de mare in sarcina- ce este recomandat să consumi

Ce nu este indicat să mănânci? Fructe de mare in sarcina.

Pe cât de mult ți-ar plăcea peștele crud sau fructele de mare crude, este esențial să știi că nu este indicat să le consumi astfel. Există o gamă de bacterii ce pot să îți cauzeze infecții sau afectiuni grave, organismul tău fiind mult mai sensibil în cele 9 luni de sarcină. Odată ce le gătești, fie prin fierbere, prăjire, coacere sau fripte, acestea devin mult mai sigure pentru a fi consumate. Paraziții și bacteriile sunt distruse când sunt expuse la temperaturi înalte.

Fructe de mare in sarcina- ce este recomandat să consumi

De asemenea, evită peștii care conțin cantități mari de mercur. Cei mai mulți pești conțin această substanță, însă, unele specii dispun de ea din plin, pești precum: rechinul, macroul sau tonul. De ce este atât de periculos mercurul? Afectează vizibil și grav sistemul nervos al fătului, dezvoltarea acestuia fiind foarte dificilă.

Am aparut in...