Fructe de mare cu sos de vin alb

Ce seară minunată poți petrece cu cei mai dragi dintre dragi, dacă alegi să pregătești fructe de mare cu sos de vin alb. Îi vei încânta cu prospețimea acestui deliciu aromat, gustos și extrem de râvnit de către gurmanzi. Vinul alb nu face altceva decât să amplifice gustul apetisant al fructelor de mare și astfel, să îți îmbeți papilele gustative în cele mai desăvârșite arome. Ce spui? Este timpul să gătești un preparat cu totul aparte? Pentru fructe de mare calitative, poți comanda cu un simplu click de pe Fish to Door.

Fructe de mare cu sos de vin alb

Lista de ingrediente- fructe de mare cu sos de vin alb

–          Mix fructe de mare

–          1 pahar vin alb

–          Ulei de măsline

–          Usturoi

–          Sare și piper

Mod de preparare- fructe de mare cu sos de vin alb

1.      Fructele de mare se lasă la frigider pentru a se dezgheta. Dacă sunt proaspete, pot fi preparate imediat.

2.      Se spală bine într-un bol mare și se lasă la scurs până sunt complet uscate.

3.      Usturoiul se toacă mărunt la cuțit sau se pisează cu puțină sare.

4.      Într-un vas mare cu capac se pun fructele de mare, usturoiul și paharul de vin (100 ml).

5.      Se pune la foc mic timp de 10 minute, timp în care capacul trebuie să fie pe oală. După trecerea minutelor, fructele de mare se mai lasă la fiert până când vinul scade.

6.      Se condimentează cu sare și piper după gust și câteva linguri de ulei de măsline. Se servesc calde cu suc de lămâie și crochete de pâine coapte.

Un preparat simplu și rapid cât ai zice ,,fructe de mare cu sos de vin alb”. Dacă îți plac aceste delicii culinare, te așteptăm la Taverna Racilor pentru a gusta din cele mai bune și gustoase preparate cu fructe de mare. Poftă bună și spor la gătit!

Am aparut in...