Frigărui de creveți cu sos

Dacă vă doriți ceva simplu de vară, apetisant și gustos, o rețetă delicioasă cu frigărui de creveți cu sos este alagerea perfectă. Cum pregătiți un astfel de preparat? Foarte simplu! Lista de ingrediente? Este puțin mai jos. Ce creveți? De pe https://fishtodoor.ro/crustacee/creveti! Gust și aromă? GARANTATE!

Frigărui de creveți cu sos
Frigărui de creveți cu sos

Ingrediente– frigarui de creveti:

  • 300 g creveți decorticati;
  • 2 linguri de suc de lămâie;
  • 2 lingurițe de busuioc uscat;
  • 3 căței de usturoi;
  • 150 g de unt;
  • sare și piper;
  • 1 strop plăcere;
  • 1 strop dragoste;
  • Si multă poftă!

Mod de preparare– frigarui de creveti

  1. Se spală foarte bine creveții cu apă rece, urmând să fie așezați într-un bol mare.
  2. Se pregătește sosul într-un castron, care constă în: se adaugă untul topit, sarea, piperul, busuiocul, usturoiul pisat, zeama de lămâie și totul se amestecă ușor.
  3. Sosul se toarnă peste creveți și se lasă timp de o oră la frigider, pentru ca aceștia să prindă aromă și gust.
  4. După o oră se scot de la rece și se pun răsfirați pe bețe pentru frigărui. Urmează să fie așezați pe grătarul bine încins timp de 6 minute. Se întorc corespunzător, până capătă culoare. Pentru a nu se arde, trebuie unși treptat cu sosul rămas.
  5. Când sunt rumeniți suficient, nu mai rămâne decât să fie serviți cu un pahar de vin și savurați la o masă în familie. 

Am aparut in...