Dezavantaje peste
Cu toții știm că orice aliment, preparat consumat în cantități excesive poate dăuna grav sănătății noastre. Nu vorbim decât despre cele care conțin peste, ci despre mai multe categorii de produse ce trec printr-un proces des întâlnit și anume: să fie prăjite. Este recomandat să consumăm cât mai multe mâncăruri care să fie pregătite oricum, dar nu prăjit, pentru că prin acest mod de preparare nu facem altceva decât să ne predispunem buna sănătate anumitor riscuri. Peștele este un aliment care își are foarte multe avantaje, dar care odată prăjit poate să creeze probleme la nivelul corpului nostru. Care sunt dezavantajele consumului de peste?
Așa cum am spus și o arată foarte multe studii, alimentele prăjite determină anumite reacții la nivelul organismului, încât, suntem mult mai predispuși bolilor și afecțiunilor de diferite tipuri. De-a lungul timpului ne creăm falsa impresie că peștele este un aliment extrem de sănătos, ceea ce este adevărat, însă, consumat prăjit dăunează sănătății. De ce?
Dezavantaje peste
La nivelul organismului nostru acționează patru tipuri de grăsimi, fiecare în felul propriu. Acestea sunt acumulate din diferite surse de alimente. În peștele oceanic regăsim grăsimile poli-nesaturate. Însă, ce se întâmplă cu aceste grăsimi odată ce ajung în organism? Este bine să le consumăm, dar trebuie să fim foarte atenți și la modul în care o facem. Prin prăjire aceste grăsimi se transformă în grăsimi trans, care nu fac altceva decât să dăuneze sănătății. Cum? Acționează asupra degradării vaselor sanguine, amplificând depunerea pe pereții vaselor, dar și împiedicând organismul să lupte contra acestor depuneri. Totodată, pot mări riscul de cancer și apariția depresiilor. Concluzia? Nu peștele în sine este problema, ci felul în care este pregătit.
Dezavantaje peste- Alimentele prăjite dăunează organismului
Apariția acestor grăsimi dăunătoare este provocată doar de procesul prin care alegem să prăjim alimentele. Și nu vorbim decât despre peste, pentru că orice ați alege să pregătiți (carne de pui, porc, vită etc), odată ce ați prăjit, veți fi predispuși apariției acestor grăsimi trans. Este indicat să preparați carnea în alte moduri: coacere, fierbere. Chiar dacă fierberea presupune scăderea în nutrienți sau dispariția anumitor substanțe benefice, este mult mai avantajos decât să prăjiți alimentul respectiv. Astfel, trebuie să rețineți că un peste bun și de calitate își va menține avantajele aduse sănătății doar dacă este pregătit corespunzător. Cum de asemenea, ca orice alt produs, necesită să fie consumat în cantități regulate. Mai trebuie reținut că peștele oceanic conține cantități mici de mercur, din acest motiv nu este recomandat să fie consumat foarte des, iar femeile însărcinate ar trebui să îl evite pe toată durata sarcinii. Nu spunem că peștele de apă dulce este cel mai avantajos pentru organism, însă, știți vorba ,,ce-i mult strică”, ceea ce se aplică și în privința consumului de peste. Orice ați alege aveți grijă să pregătiți corect și să nu exagerați la cantități.