Despre Barramundi

Despre barramundi
Despre Barramundi

Despre Barramundi- Ce este Barramundi?

Despre Barramundi- este un pește din familia Latidae cu denumirea științifică Lates calcarifer . Numele înseamnă, de fapt, pește râu mare și este luat din limbajul aoriginal australian. De asemenea, cunoscut sub numele de basul asiatic, se regăsește în Asia de Sud-Est, Papua Noua Guinee și în unele părți ale apelor din Australia de Nord. Celelalte nume ale sale sunt giant biban, palmer, cockup, nairfish, bekti, și bibanul australian. Barramundi este un pește mare, cu carne alba și o aromă moderată.

Peștele este utilizat pe scară largă în preparatele culinare din Asia, este destul de versatil și poate înlocui cu ușurință orice alt tip de bas sau snapper în rețete. Este folosit în mod extensiv în bucătăria thailandeză și este cunoscută sub numele de pla Kapong . În afară de utilizarea sa în piscicultura durabilă, există și o multitudine de nutrienți și minerale în barramundi, care sunt foarte valoroase pentru sănătatea umană.

7 Beneficiile incredibile ale lui Barramundi

Barramundi are o serie de beneficii impresionante pentru sănătate, inclusiv capacitatea de a pierde în greutate, de a preveni anumite tipuri de cancer, de a echilibra nivelurile de colesterol, de a preveni diabetul zaharat, de a asigura creșterea și reparația, îmbunătățirea sănătății ochilor și întărirea oaselor.

Despre Barramundi Gust

Barramundi are o aromă blândă și ușoară, care îl face atrăgătoare pentru toți iubitorii de fructe de mare din lume. Carnea de pește este de culoare roz de culoare roz și are fulgi ferme, mari și este ușor de gătit, deoarece este scăzut în grăsimi în comparație cu ceilalți colegi. Barramundi este plăcut să gătească, deoarece nu dă un miros puternic, făcându-l favorit printre oamenii care vor să poarte pălăria bucătarului.

Despre Barramundi -beneficii

Barramundi este bogat în acizi grași omega-3, grăsimi sănătoase, proteine, vitamina D, vitamina A, sodiu și potasiu. Aceste pești au un conținut relativ scăzut de substanțe chimice nocive, cum ar fi mercurul și PCB-urile.

Niveluri scăzute de mercur

Barramundi este un pește care mănâncă plancton pentru a supraviețui, spre deosebire de alți pești care aruncă pește mai mici. Acest lucru face palmer o opțiune de alimentare mai sănătoasă pentru toți iubitorii de pește, deoarece nivelurile de mercur din acest pește sunt foarte scăzute. Mai mult decât atât, puteți savura acest pește fără nici o vină de a contribui la dispariția sa, doar pentru că se bazează pe planctonul organismului de apă dulce pentru durabilitatea sa.

Împiedică cancerul

Există un nivel foarte ridicat de acizi grași omega-3 în barramundi, care sunt adesea considerați buni, deoarece organismul are nevoie de o anumită cantitate de HDL sau de colesterol bun pentru funcționarea normală. Oasele grase Omega-3 au fost, de asemenea, legate direct de riscul mai mic de cancer, făcând barramundi o captură foarte valoroasă într-adevăr.

Pierdere în greutate

Barramundi are aproape jumătate de grăsime în comparație cu alte pești, cum ar fi somonul și oferă în continuare o cantitate amplă de nutrienți cum ar fi proteinele și mineralele. Acest lucru este important pentru cei care doresc să-și piardă în greutate sau să-și schimbe dieta departe de carnea roșie, fără a suferi pierderea de substanțe nutritive esențiale care vin cu ea.

Protejează sănătatea inimii

Barramundi are un echilibru impresionant de acizi grași omega-3 și omega-6 și este aproape de nivelul dorit în corpul uman. Cu alte cuvinte, barramundi ajută la echilibrarea nivelurilor de colesterol, prevenind astfel ateroscleroza, obezitatea și bolile cardiace coronariene prin reducerea tensiunii asupra inimii și a arterelor.

Previne diabetul

Barramundi are un nivel ridicat de proteine ​​pe portie. Proteinele din plante, precum și cele provenite din alte surse decât carnea roșie, au fost recent legate de niveluri mai scăzute de diabet, în special la bărbați. Cercetările privind un remediu pentru diabet sunt încă în curs de desfășurare, astfel că este foarte important să se includă aceste măsuri preventive în dieta dumneavoastră.

Întărește oasele

Ca multe specii de pește, barramundi are un nivel impresionant de seleniu, zinc, calciu, magneziu și alte minerale esențiale pe care organismul trebuie să le protejeze. Densitatea minerală osoasă este o problemă majoră pe măsură ce îmbătrânim, asigurându-ne astfel că vom obține niveluri ridicate ale acestor minerale, în special oligoelementele (precum seleniul), este necesară pentru sănătatea și forța pe termen lung.

Îmbunătățește sănătatea ochilor

Barramundi oferă un nivel ridicat de vitamină A, care este un antioxidant legat în mod special de sănătatea ochilor și a vederii. Vitamina A este capabilă să contracareze efectele negative ale radicalilor liberi care pot provoca degenerarea maculară și cataracta, îmbunătățind astfel viziunea dumneavoastră și protejând-o în viitor.

Asigură o creștere corespunzătoare

Barramundi este bogat în proteine, care este necesar pentru creștere și dezvoltare. Proteina care provine de la păsări și fructe de mare este considerată mai sănătoasă decât cea din carnea roșie și contribuie la creșterea și repararea țesuturilor, mușchilor și oaselor.

Am aparut in...