De ce să alegi un peste de Delta?

Peste de Delta- Dacă ai ajuns până aici, nu mai trebuie să te întrebăm dacă peștele face parte din plăcerile tale culinare. Cu siguranță ești în căutarea celui mai bun și îți dorești pentru masa ta o specie, care să îți satisfacă dorința de a-ți oferi un gust aparte, dar și o calitate bună. Ei bine, te afli în locul potrivit, pentru că de pe fishtodoor.ro poți alege orice peste de Delta, la prețuri accesibile și astfel, de vei bucura și de produse calitative, dar și gustoase. Dacă nu știi ce pește merită banii tăi, noi te vom îndruma spre o specie a cărei gust este apreciat de bucătarii profesioniști.

De ce să alegi un peste de delta?
De ce să alegi un peste de Delta?

Peste de Delta

Peștele minune al bucătăriei românești este șalăul. Capturat din apele Deltei, acesta are o carne foarte fragedă și extrem de gustoasă. De ce să alegi peștele de Deltă? Pentru că este prins din ape curate, trăiește în vegetație naturală, bine îngrijită și se dezvoltă singur, într-un mediu prielnic. Pescarii îl consideră o adevărată emblemă a speciilor de pește, fiind într-adevăr o delicatesă în farfurii.

Ca orice alt peste de Delta, îndeplinește o serie largă de beneficii asupra corpului. Valorile sale nutriționale sunt bogate în proteine și vitamine, de asemenea prezența acizilor grași Omega-3 este esențială în prevenirea unor afecțiuni cardiovasculare. Mulțimea vitaminelor cresc imunitatea, astfel, organismul nu va mai fi dispus răcelilor și alergiilor. Paradoxal, uleiul lui este eficient în pierderea grăsimilor, în special ale celor abdominale. Astfel, șalăul reușește să îți ofer un suprapus ,,de bine” corpului tău.

De ce să alegi un peste de delta?
De ce să alegi un peste de Delta?

Acest pește de Deltă se remarcă în rândul vertebratelor subacvatice datorită coloritului său. Forma corpului este ușor ascuțită, capul fiind alungit. Însă, petele galbene sunt cele care îl diferențiază de restul peștilor.

Carnea de șalău este adaptabilă tipurilor de gătit. Trebuie doar să ai grijă să urmezi nu neaparat pașii rețetei, ci modul în care pregătești carnea. Cu toții știm cât de pretențios este peștele atunci când alegem să îl pregătim pe grătar. Mici greșeli ne pot costa să pierdem o bună parte din carne. Astfel, trebuie să fii foarte atent când prepari șalăul, cum de altfel, trebuie să fii atent cu fiecare specie. Rețetele culinare, care conțin șalău sunt nenumărate. Poți afla câteva secrete de pe https://fishtodoor.ro/blog/retete, unde vei regăsi preparate delicioase pe care le poți pregăti și tu acasă. Însă, dacă îți dorești să guști din mâncărurile tradiționale românești, făcute cu pește proaspăt după rețelele autentice, măcar o dată în viață trebuie să ajungi în Deltă, acolo unde șalăul este tratat regește.

De ce să alegi un peste de delta?
De ce să alegi un peste de Delta?

Dacă nu te-am convins, te invităm să ne urmezi rețetele pe https://fishtodoor.ro/blog/retete și cu siguranță îți vei dori să le pregătești și tu. Peștele este aici, mai rămâne doar să îl comanzi și să începi bucătăreală!

Am aparut in...