Cum se consumă racii fierti – sfaturi

Printre cele mai iubite fructe de mare se află și racii fierti, o delicatesă pentru gurmanzi și râvniți de către bucătari. Cei mai mari pasionați de răci îi pregătesc în diverse feluri, însă, nimic nu bate clasicul rac fiert și asezonat cu sosuri diverse. Oamenii iubesc acest preparat, dar problema apare în momentul pregătirii lui și mai ales, servirii. Ești un iubitor de raci, dar nu știi cum să îi pregătești, iar atunci când ești pregătit să îi mănânci, nu ai idee de unde să începi? Ei bine, te afli în locul potrivit, pentru că de pe Fish to Door vei învăța câteva tactici esențiale. Te vom îndruma și cum să dai naștere unui preparat clasic, dar extrem de gustos, dar și cum sa mănânci corect racii fierti.

Cum se consumă racii fierti - sfaturi

Un rac bun pentru consum ar trebui să cântărească aproximativ 50 de grame, greutate pe care o capătă în circa 2 ani de viață. Pentru că este destul de greu când vine vorba să fie prinși, îți recomandăm să îi comanzi. De unde? De pe Fish to Door cu un simplu click, și voila, ajung direct la ușa ta.

Racii fierti- cum se consuma?

Racii ar trebui cumpărați vii. Cum îi pregătești? Simplu! Se pun în apă timp de 2-3 ore, urmând să fie curățați. Îi vei ține de coadă și îi vei roti stânga-dreapta, încât prin această mișcare, intestinul să fie scos. Îi vei pune înapoi în apă până când sunt gata cu toții. Esențial este ca intestinul să fie scos înainte ca racul să fie pus la fiert, pentru că are în conținutul lui nisip și reziduuri care dau un gust amar cărnii.

Cum se consumă racii fierti - sfaturi

În timpul pregătirii racilor, pune la fiert o oală mare cu apă în care vei adăuga sare, un pahar de vin alb, piper boabe și măcinat, usturoi, foi de dafin și ierburi aromate după gust (dacă îți plac gusturile aromate în mâncare). Se lasă la fiert timp de 10-15 minute până când se fac roșii. Poți fi consumați calzi, dar și reci.

Cum mănânci racii fierti?

Cum se consumă racii fierti - sfaturi

1.      Începe prin a desprinde capul! Răsucește capul stânga-dreapta până se desprinde de corp.

2.      Gustă sucul din cap! Dacă îți place să încerci lucruri noi, încearcă și sucul din capul racului. Mulți îl adoră, iar alții îl aruncă. Tu alegi cum să consumi acest suc.

3.      Îndepărtează carapacea cozii! Cu două degete trage de carapace și scoate carnea din interior. Este cea mai bună parte din rac!

4.      Nu uită de carnea din clești! Aceștia se zdrobesc și se savurează delicatesa cărnii lor.

5.      Comandă de pe Fish to Door cei mai buni raci și bucură-te de un gust nemaipomenit! Și dacă vrei să fie gata pregătiți, vino la Taverna Racilor Herăstrău și comandă un platou cu raci. Racii fierti sunt o delicatesa!

Am aparut in...