Cum să eviți mirosul de peste din bucatarie în timp ce îl gătești?

Dacă ești aici cu siguranță peștele este unul dintre alimentele tale preferate. Însă, ce se întâmplă când îl gătești și simți cum mirosul de peste din bucatarie pătrunde în fiecare colțișor, casă? Uneori simți cum te deranjează și pe tine, pentru simțurile tale. În astfel de momente ai prefera să nu mai prepari peste și mai bine să îl consumi la un restaurant. Dar nu este nevoie, pentru că te vom învăța cum să ai grijă ca mirosul acestuia să nu mai fie la fel de prominent odată ce îl gătești.

Înainte de toate, să povestim puțin depestii care nu au un miros puternic. Există anumite categorii de pești ce datorită mediului în care se dezvoltă și trăiesc, reușesc să nu aibă acel miros intens de peste. Care sunt aceia? Peștii de apă dulce și cei ce se hrănesc pe fundul apei. Spre exemplu, peștele pisică este unul dintre cei ce dispun de un miros foarte puternic, doar pentru că ajunge să se dezvolte la adâncimi foarte mari. Tilapia însă, este peștele care te poate feri de problema mirosului, fiind aproape imposibil de identificat. 

Cum să eviți mirosul de peste din bucatarie în timp ce îl gătești?

Însă, cei mai mulți pești ne provoacă având mirosul lor specific, iar asta nu se poate schimba. Totuși, există câteva metode prin care să eviți mirosul, metode pe care să le pui în aplicare odată ce începi să gătești. Încearcă să le pui în practică și spune-ne dacă au funcționat. Noi suntem mulțumiți de rezultate. Iubitorii de peste spun că ar trebui să nu te deranjeze mirosul lui, dar cu toții știm că nu este mereu plăcut să ai un miros de peste în casă. Așa că…haide să descoperim împreună trucurile de care ai nevoie.

Cum să gătești peștele, încât să nu mai aibă un miros neplăcut

Ghid pentru mirosul de peste din bucatarie

Cum să eviți mirosul de peste din bucatarie în timp ce îl gătești?

1.      În funcție de modul în care alegi să îl prepari, poți să te folosești de anumite metode. Dacă alegi să prepari peștele la cuptor, îl poți învălui în hârtie de copt sau aluminiu. Acestea vor reține mirosul eliminat și de asemenea, gustul peștelui va rămâne intact.

2.      Dacă alegi să îl gătești prin fierbere, trebuie să știi că lichidul clocotit va reține în totalitate mirosul și în final nu te vei bucura decât de un peste extrem de gustos fără niciun miros neplăcut în casă.

3.      Dacă stai la casă și dispui de un grătar, nu mai sta pe gânduri. Peștele fript este o delicatesă culinară. Mirosul va fi răspândit în aer, iar peștele va avea un gust de-a dreptul delicios.

4.      Poți înmuia peștele în lapte timp de 20 de minute înainte de a îl pregăti. Urmează să îl clătești bine cu apă rece. Nu trebuie să te îngrijorezi de gustul pe care îl va avea în urma acestui proces, va fi la fel de bun.

5.      Un lucru foarte simplu pe care îl mai poți face și care, de asemenea, îi va reda peștelui arome incredibile, este să folosești suc de lămâie, roșii sau oțet. Ce faci cu aceste ingrediente? Storci lămâia peste peste în timp ce se gătește, cum de altfel și roșiile tăiate mărunt sau felii le poți așeza în același recipient. Vei obține o delicatesă.

Am aparut in...