Somon congelat- Cum decongelezi somonul?

Somonul este o delicatesă pe care o putem prepara, atât la cuptor, cu sosuri dulci acrișoare, cât și la tigaie, în unt, sau în sandwich-uri delicioase cu cremă de brânză sau avocado. Această specie de pește poate avea carne albă sau roșie și trăiește în apele Oceanului Atlantic sau Pacific, dar urcă în apă dulce pentru a se reproduce. Somonul conține foarte multe substanțe nutritive, acizi grași Omega 3 și vitamina D. Vom parcurge împreună un ghid de decongelare eficientă a somonului, pentru a pregăti cele mai bune și gustoase preparate. Vei profita de un somon congelat in orice clipa.

Somon congelat

Metoda 1

Pentru această metodă trebuie să scoți somonul de la congelator cu aproximativ 12 ore înainte de pregătire. Îndepărtează stratul exterior al ambalajului, pune somonul într-un vas pe care îl vei ține la frigider. În interiorul frigiderului este necesară o temperatură cuprinsă între 1,5 și 4,5 grade Celsius, pentru ca peștele să nu dezvolte microorganisme.

În acest fel, somonul va fi perfect deghețat atunci când îl vei scoate de la frigider și nu trebuie să îți faci griji în privința bacteriilor. Orice tip de carne necesită o atenție sporită la prelucrare, pentru că există riscul să formeze bacterii nocive pentru oameni. Trebuie să fim atenți la decongelare, în mod special.

Somon congelat- cum decongelezi somonul?

Metoda 2

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să scoți somonul de la congelator. Trebuie să scoți o parte din ambalaj, mai exact primul strat, dar asigură-te că rămâne învelit în ambalajul de lângă piele. În acest fel vei împiedica peștele să răspândească bacterii în bucătărie.

Așează peștele într-un castron încăpător și toarnă apă rece peste el, în așa fel încât somonul va fi acoperit complet cu apă. Pune vasul în chiuvetă și nu uita să înlocuiești apa din vas odată la o jumătate de oră, până vei observa că somonul este dezghețat complet. Acum somonul este gata pentru preparare, îl veți putea pune în cuptor, la grătar sau în tigaie.

Somon congelat- cum decongelezi somonul?

Metoda 3

Această metodă nu este recomandată pentru un somon congelat decât în cazul în care vă grăbiți și aveți nevoie să decongelați somonul cât mai repede. Scoateți somonul din congelator și îndepărtați total ambalajul. Pregătește un vas de yena și așează, pe fundul vasului, un strat de prosoape de bucătărie. Pune peștele peste prosoapele de bucătărie.

Acoperă peștele cu un alt strat de prosoape de bucătărie și introdu vasul în cuptorul cu microunde, folosind programul special de dezghețare, de 4 sau 5 minute. Scoate peștele, întoarce-l pe cealaltă parte și pune-l din nou la microunde, la programul de dezghețare. Scoate peștele și lasă-l la temperatura camerei pentru 5 minute. Poți începe să îl pregătești acum.

Somon congelat- cum decongelezi somonul?

Am aparut in...