Creveți cu usturoi

Creveții sunt printre cei mai căutați atunci când ne dorim un preparat rapid, benefic și delicios. Făcând parte din gama fructelor de mare, mulți se feresc să îi gătească, doar pentru că rețetele par destul de greu de realizat. Dacă și tu faci parte din categoria aceasta, ei bine, aici suntem noi cu o rețetă extrem de simplă, care îți va îmbăta papilele gustative.  Pregătim astăzi creveți cu usturoi și mult pătrunjel verde. Cu doar un click vei găsi cei mai buni creveți de pe Fish to Door. Pregătește-ți lista cu ingrediente și să ne apucăm de gătit! 

Creveți cu usturoi

Ingrediente ( două porții)
–           Creveți 225g
–           Ulei de măsline 10 ml
–           Unt 10 g
–           Usturoi 6 căței
–           Sare
–           Piper
–           Suc de portocale 50 ml
–           Pătrunjel proaspăt
–           Busuioc verde
 
Pregătește o tigaie încăpătoare pe care o vei pune la încins. Când este gata de folosit, poți turna uleiul de măsline, peste care vei pune untul. Lasă totul să se omogenizeze, untul topindu-se încet, toacă mărunt 3 căței de usturoi pe care îi vei pune în tigaie. AI GRIJĂ CA ACEȘTIA SĂ NU SE ARDĂ! 
 
În funcție de creveții pe care i-ai ales, urmează pașii: 
1.         Dacă ai ales creveți congelați, îi poți pune în amestecul din tigaie înghețați. Vei avea parte de un sos mai consistent.
2.         Dacă ai ales creveți proaspeți, îi cureți bine și îi vei adăuga peste amestec după ce i-ai scurs bine, asta dacă îți dorești mai puțin sos. 
Se amestecă totul timp de 2 minute. 
 
Pregătește sucul de portocale. După cele doua minute, toarnă sosul peste creveți. Se lasă totul încă 2-3 minute până când creveții sunt gata. Aceștia își vor schimba ușor-ușor culoarea. Când totul este gata, poți presăra pătrunjelul și busuiocul, asezonezi totul cu sare+piper și adaugi ultimii căței de usturoi. Dacă busuiocul nu este preferatul tău, nu este obligatoriu să îl adaugi. Vei avea parte de mai multă aromă în preparat datorită lui. 

Un astfel de preparat se servește cald în mai multe combinații: cu paste, orez sau cartofi dulci. Sigur că este delicios și singur cu puțină pâine prăjită, perfectă pentru a fi înmuiată în sosul delicios. Creveții sunt salvarea ta într-o zi aglomerată, preparatele cu ei fiind foarte ușor și rapid de realizat. Profită de gustul lor savuros! 

Am aparut in...