Crap cu lamaie la cuptor și rozmarin

Dacă sunteți aici cu siguranță vă place peștele, în special crapul. Într-adevăr, crapul este o specie cu totul aparte, de un gust nemaipomenit și de o savoare a cărnii cu totul încântătoare. Pe lângă că este extrem de benefic pentru organism, poate fi ușor de pregătit și și mai ușor de savurat. Așa că…să dăm bătaie și să începem să gătim o rețetă simplă și bogată în gust: crap cu lamaie la cuptor! Și dacă vă va plăcea rețeta noastră, trageți un ochi și peste restul de pe Fish to Door.

Crap cu lamaie la cuptor și rozmarin

Ingrediente– crap cu lamaie la cuptor

–          Un crap mare

–          2 lămâi

–          4 căței de usturoi

–          2 foi de dafin

–          Un ardei iute verde și unul iute roșu

–          Rozmarin verde

–          O ceapă roșie

–          2 cepe albe

–          Condiment de peste

–          Ulei de măsline

–          Sare, piper, boia dulce.

Mod de preparare- crap cu lamaie la cuptor

Bucata de peste o veți săra bine și o veți tăia ușor din loc în loc. Urmează să tăiați felii: ceapa roșie și cea albă, ardeiul iute și usturoiul. Lăsați-le deoparte și între timp, ungeți peștele cu sucul de lămâie. Într-o tavă așezați jumătate din legumele tăiate (puteți folosi și alte tipuri de legume precum: ciuperci, dovlecel, ardei gras), iar cealaltă jumătate o introduceți ușor prin tăieturile făcute anterior pe peste. Rozmarinul îl veți toca mărunt și împreună cu sarea, veți condimenta legumele, dar și peștele. Nu uitați de boia, piper și condimentul de peste. Înainte de a îl băga la cuptor, tornati ușor peste acesta ulei de măsline. Se lasă totul la rece timp de o oră, timp în care carnea va absorbi condimentele presărate. Veți observa cum gustul se va intensifica. Când este gata, se introduce la cuptor. Aveți grijă la timpul de coacere.

Serviți preparatul de crap cu lamaie la cuptor cu un pahar de vin împreună cu cei dragi!

Am aparut in...