Ciorba taraneasca- ciorba de peste afumat

Peștele afumat este printre cele mai bune alimente, atât pentru gust, dar și pentru calitate. De unde poți cumpăra un astfel de produs pentru a prepara cea mai bună ciorba de peste afumat? De pe Fish to Door cu un simplu click. Lista de ingrediente este destul de mică. Ne-am dorit să îți oferim o rețetă simplă (ciorba de peste afumat) pe care să o poți pregăti cu ce ai mai bun prin casă. Asigură-te că întâi de toate ai un pește bun pentru ciorba taraneasca, un macrou afumat este cel mai indicat pentru acest preparat culinar. Dacă ești gata, putem începe să bucătărim!

Ciorba taraneasca- ciorba de peste afumat
Ciorba taraneasca- ciorba de peste afumat

Lista de ingredienteciorba taraneasca- ciorba de peste afumat:

          1 bucată peste afumat

          1 ceapă

          1 morcov

          1 dovlecel

          1 roșie

          O cană de mazăre congelată sau proaspătă

          O cană de fasole roșie fiartă

          Un sfert de varză tăiată fâșii mărunte

          Leuștean uscat

          Tarhon uscat

          1 ardei roșu, galben și verde

          3 cartofi

          3 linguri de pastă de roșii

          100 ml ulei

          Sare și piper

–          Pătrunjel verde

Ciorba taraneasca- ciorba de peste afumat
Ciorba taraneasca- ciorba de peste afumat

Cum vom prepara ciorba țărănească? Ei bine, pașii sunt foarte simpli!

Pentru început toacă mărunt ceapa, ardeiul, morcovul și roșia. Dovlecelul se taie cubulețe, împreună cu cartofii. Pregătește între timp o oală pe care o vei pune la încins cu uleiul tornat în ea.

Urmează să sotezi, „să tragi la tigaie”, ceapa și pătrunjelul. Ai grijă ca pătrunjelul să nu se ardă, va deveni amar. Când totul este călit, poți pune ardeiul pe care l-ai tocat mărunt. Când observi că totul s-a înmuiat, poți torna peste pasta de roșii. Lasă să fiarbă puțin și amestecă ușor pentru a nu se arde. După aproximativ 5 minute, toarnă 2 l de apă fierbinte peste conținut și adaugă sare după gust.

Se lasă până când apa clocotește, adică circa 10 minute de fiert continuu. Când aceasta a clocotit, adaugă peștele afumat, ierburile uscate (tarhon și leuștean), roșia tocată, dovlecelul, cartofii și varza.

De ce am adăugat peștele afumat? Pentru a da un gust aparte ciorbei. Se poate pune și spre sfârșit, însă, dacă îl vei pune acum, ai siguranța că vei obține o aromă deosebită.

Când consideri că toate legumele au fiert, poți adăuga și fasolea cu mazărea. Se mai lasă pe foc până când se omogenizează tot conținutul. Nu uita să pui piper și pătrunjelul verde. Mulți preferă combinația cu leuștean verde. Alege ce fel de verdeață dorești, gustul va fi la fel de bun.

Ultimul pas: savurează acest preparat cu familia la un prânz împreună! Poftă bună!

Am aparut in...

Abonamentele nu mai sunt disponibile.

Dorim să vă informăm că am eliminat complet sistemul de abonamente.