Peștele este foarte versatil când vine vorba de prepararea lui. Orice ați alege să faceți (chiar si chiftele cu ton proaspat), fiți siguri că veți reuși să obțineți un gust deosebit. Noi, astăzi, am ales să pregătim chiftele din carne de ton și un sos minunat de iaurt. Dacă nu ați încercat până acum, este timpul, pentru că acest preparat este cu totul delicios și foarte rapid de făcut. Dacă vă pune pe gânduri carnea de ton, stați fără grijă, de pe Fish to Door puteți comanda cel mai bun ton în ulei vegetal, o delicatesă ce ajunge direct la ușile voastre. Acum că am rezolvat și partea cu peștele, să mergem spre lista de ingrediente pentru cele mai bune chiftele cu ton proaspat.
Ingrediente– chiftele de ton proaspat:
– 3 conserve de ton în suc
– 1 ceapă roșie sau albă
– Două ouă
– Pătrunjel verde
– Coajă de la o jumătate de lămâie
– Zeamă de lămâie
– 3 linguri de pesmet
– Piper
– Pesmet pentru a trece chiftelele prin el
Pentru sos (chiftele cu ton proaspat) veți avea nevoie de:
– 1 căpățână de usturoi
– Sare
– Piper
– 150 g de iaurt cremos (grecesc).
Mod de preparare- Chiftele cu ton proaspat
Ne vom ocupa de carnea pentru chiftele, astfel, cele trei conserve de ton le veți strecura printr-o sită, pentru a îndepărta de tot uleiul. Într-un bol mare se pune tonul, ceapa tocată mărunt sau chiar dată pe răzătoare. Se amestecă și se adaugă pe parcurs: cele două ouă, sare, piper, coaja și zeama de lămâie, pătrunjelul tocat bine-bine. Veți amesteca tot conținutul.
Un pas important stă în adăugarea treptată a pesmetului. Trei linguri ar fi suficiente, însă, dacă sunteți de părere că mai este necesar, puteți adăuga până când se formează o pastă moale numai bună de făcut chiftele.
Începeți să formați chiftelele cât o minge de ping-pong și învârtiți-le prin pesmet. Pentru că preferăm să vă oferim preparate ce să nu trebuiască a fi prăjite, aceste chiftele le vom face la cuptor. Le puteți pune în forma de brioșe sau pe o tavă cu foaie de copt. Lăsați-le la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Este important să capete o crustă plăcută, interiorul va fi gata destul de repede.
Pentru sosul de iaurt fără de care chiftelele nu au gustul lor deosebit, nu trebuie să vă faceți probleme. Pisați bine căpățâna de usturoi cu sare. Într-un bol puneți usturoiul, iaurtul, puțină zeamă de lămâie dacă mai aveți, sare și piper. Amestecați bine până când se omogenizează.
Totul este gata! Serviți aceste chiftele cu ton proaspat cu sos și poate chiar și o salată. Acestea sunt bune atât calde, cât și reci. Mult spor la gătit și poftă bună!