Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel
Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

INGREDIENTE

  • 1 chefal
  • 2 lamai
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Se eviscerează un chefal si se taie rondele .

Se storc cele două lămâi. O parte din sucul de lămâie se adaugă peste rondelele de peşte.

Un vas termorezistent se unge cu puţin ulei de măsline. Se adaugă rondelele de chefal bine înmuiate în suc de lămâie şi se condimentează cu sare, piper şi se mai stropesc cu puţin ulei de măsline.

Vasul se introduce in cuptorul încălzit în prealabil la 200 grade Celsius pentru aproximativ 30 minute. Dacă rondelele nu sunt rumenite deasupra, mărim temperatura la 250 grade şi îl mai introducem 10 minute în cuptor. Putem din când în când să ungem peştele cu sosul format în tavă.

Între timp se prepară un amestec din zeama de lămâie rămasă cu sare, piper, ulei de măsline şi pătrunjel tocat. Pentru a fi mai diluat se poate adăuga apă.

Amestecul rezultat se pune deasupra rondelelor de chefal proaspăt scos din cuptor.

Va dorim pofta buna !

Am aparut in...