Cele mai bune specii de peste din Deltă și Marea Neagră
Nu mai este un secret că apele Dunării și Mării Negre ascund câteva specii de pește, care reușesc să încânte gusturile culinare ale gurmanzilor, bucătarilor și clienților. Din fericire, cei mai gustoși pești pot fi achiziționați foarte simplu de pe fishtodoor.ro, care beneficiază de o varietate largă de pești proaspeți și la prețuri accesibile. Tot ce trebuie să faci este să te hotărăști asupra peștelui preferat și doar să îl comanzi. Astfel, te vei bucura de câteva preparate absolut delicioase, realizate din pește proaspăt pescuit din apele țărmului românesc.
Cele mai bune specii de peste din Deltă și Marea Neagră
Care este cel mai bun pește al Deltei?
Cu siguranță ai auzit de faimoasele preparate tradiționale, pe care localnicii le realizează în Delta Dunării. Cel mai bun borș de pește poate fi găsit doar în inima Deltei, pregătit cu faimosul șalău și crap, care împreună dau un gust nemaipomenit preparatului. Ce ai spune dacă ai face un asemenea dish chiar la ține acasă? Doar trebuie să alegi peștele potrivit și să urmezi pașii rețetei foarte bine. Însă, pentru a te bucura de gustul clasic și autentic al borșului, trebuie să ajungi numaidecât în Deltă. Se spune că ,,nicăieri nu-i ca acasă”, la fel se întâmplă și cu șalăul, ce nu poate fi mai bine pregătit decât ca la el acasă. Aici rețele se păstrează încă din vechile timpuri, pescarii adevărați având secretele proprii când vine vorba de preparatele de pește. Totuși, nu trebuie să te descurajezi, cea mai bună soluție fiind să ajungi în Deltă și să furi câteva dintre secretele locului. Astfel, vei putea să îți faci propriul borș, tradițional și gustos.
Lufarul
Dacă șalăul face furori în Deltă, ei bine, care este peștele din apele Mării Negre, ce a reușit să încânte prin savoarea cărnii lui? Lufarul este delicatesa de pe litoralul românesc. Un pește răpitor agresiv, care în preparatele gastronomice are un gust de excepție. Poate fi pregătit în nenumărate moduri, carnea lui fiind adaptabilă oricărui fel de a găti. Tot ce trebuie să faci este să îl comanzi și să îți lași imaginația culinară să dea naștere celui mai original preparat. Lufarul nu te va dezamăgi prin gustul lui, pentru bucătari acesta fiind de-a dreptul apetisant.
Cele mai bune specii de peste din Deltă și Marea Neagră
Chefal
O altă emblemă a litoralului este chefalul. Un pește care de asemenea nu dezamăgește la capitolul GUST. Dacă îți dorești o masă copioasă și vrei să îți surprinzi familia cu câteva preparate delicioase, îți propunem să alegi chefalul. Carnea lui este ușoară și aromată, nu are foarte multe grăsimi și este foarte fragedă; perfectă pentru o cină în familie. Poate fi acompaniat de câteva garnituri precum cartofii dulci copți, aromați cu frunze de busuioc sau rozmarin, iar peștele pregătit într-o baie de vin alb și condimentat cu o gamă de plante aromatice
Peștele în general merită atenție atunci când este pregătit, însă, pentru rezultatul final, care este de-a dreptul spectaculos, indicat este să îi oferi toată atenția ta. Doar așa te vei bucura de niște preparate cu adevărat gustoase.