Curiozitati despre calamar- Ce trebuie să știi despre el?

Printre cele mai căutate și savuroase fructe de mare se află și calamarul, o delicatesă în restaurante. La Taverna Racilor București calamarul face ravagii în farfurie, fiind de-a dreptul delicios și apetisant, gătit de cei mai buni bucătari. Acesta are o varietate de beneficii pe care le aduce organismului și este și foarte ușor de gătit acasă. Descoperim împreună o listă voluminoasă de curiozitati despre calamar, sfaturi despre cum să prepari calamarul și de asemenea, te vom învăța cum să îl cureți.

Curiozitati despre calamar- ce trebuie să știi despre el?

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale calamarului?

1.      Conținut ridicat de vitamina B12, seleniu și potasiu.

2.      Săraci în grăsimi; conțin aproximativ 50 de calorii la 100 de grame.

3.      Conține niveluri ridicate de colină, care s-a demonstrat că îmbunătățește dezvoltarea creierului și memoria și poate reduce inflamația în tot corpul.

4.      Are un conținut ridicat de acizi grași Omega-3, care pot fi buni pentru circulația sângelui și sprijină nivelul sănătos al colesterolului.

5.      Conține luteină, un pigment antioxidant cunoscut pentru că susține sănătatea ochilor.

6.      Conține taurină, care poate reduce riscul de boli de inimă și de hipertensiune arterială.

7.      Este o sursă bună de calciu, fier, magneziu, fosfor, sodiu și zinc.

Acum că știi beneficiile pe care calamarul le are, te vom învăța cum să cureți unul pentru a îl găti chiar la tine acasă. Înainte de asta, comandă cel mai bun calamar de pe Fish to Door și cu ajutorul unor rețele cu calamar de pe pagina noastră, prepară cele mai bune mâncăruri. Stiai aceste curiozitati despre calamar?

Curiozitati despre calamar- ce trebuie să știi despre el?

Cum se curăță un calamar?

Curiozitati despre calamar

1.      Coada se ține cu o mână și capul cu cealaltă și se despart  cu o ușoară mișcare de răsucire. Când capul se separă de corp, majoritatea măruntaielor vor ieși, legate de cap.

2.      Așează cuțitul în spatele ochilor porțiunii care conține tentaculele și taie drept în jos.

3.      Când tentaculele sunt tăiate din cap, strânge țesutul conjunctiv din partea de sus, iar ciocul osos va ieși cu ușurință.

4.      Prinde cu degetele cartilajul din interiorul tubului corpului și îndepărtează-l. Urmează să tăi clapele subțiri de pe fiecare parte a corpului.

5.      Rămâne la alegerea ta dacă desprinzi pielea sau nu.

6.      Ultimul pas constă în clătirea calamarului. Usucă-l bine de apă. Depune mai multă atenție la curățarea acestuia, pentru că poate rămâne cerneală în anumite părți.

Am aparut in...