Care sunt cele mai bune specii de peste din Delta Dunarii?

Peste din Delta Dunarii

Regăsim în Delta Dunării o varietate de pești, care mai de care mai căutați de către marii bucătari ai restaurantelor. Este bine cunoscut faptul că în Deltă se află printre cei mai buni pescari, care zi de zi își folosesc experiența pentru a avea o captură cât mai bună. Însă, care sunt peștii ,,vedetă” ai Deltei și de ce sunt atât de doriți de către oameni? Într-adevăr, carnea și uleiul de peste sunt renumite pentru beneficiile aduse organismului, dar peștii din Deltă au un plus și anume, GUSTUL. Un gust aparte pe care pescarii îl evidențiază în orice preparat pescăresc. Descoperim astăzi cele mai bune specii de peste din Delta Dunarii.  

Crap

Crapul se încadrează în categoria peștilor mari, peste din Delta Dunarii, ceea ce îl favorizează, însă, are parte și de un dezavantaj. Tocmai pentru că este un pește ce poate ajunge la o greutate de 40 de kilograme și o lungime de 1 metru (la maturitate), pescarii îl caută și în ,,gaură de șarpe”, așa cum spune vorba românească. Râvnit de către bucătari pentru carnea sa extrem de fragedă ce poate fi gătită în orice fel, crapul își câștiga locul de onoare printre cei mai buni pești din Deltă. Dacă vrei să te bucuri și tu de gustul lui, doar pe Fish to Door poți găsi rondele de crap.

Care sunt cele mai bune specii de peste din delta dunarii?
Care sunt cele mai bune specii de peste din Delta Dunarii?

Biban- Peste din Delta Dunarii

Bibanul nu ajunge la aceleași măsurători ca ale crapului, lucru ce îl avantajează, devenind o captură greu de prins pentru pescari. Lungimea corpului de maxim 30 cm și greutatea de circa 2 kilograme, îl fac un înotător rapid, pescuitul lui fiind destul de antrenant pentru oameni. Însă, un lucru este cert și anume că își are un gust cu totul aparte. Carnea de biban este foarte benefică organismului și poate fi gătită după propriile plăceri culinare, de la prăjit, la copt sau pe grătar, fiind un deosebit peste din Delta Dunarii.

Care sunt cele mai bune specii de peste din delta dunarii?

Caras- Peste din Delta Dunarii

Carasul este printre puținii pești ce îi regăsim pe tot teritoriul țării, în Deltă având cele mai multe exemplare. Este un peste ce trece printr-un fenomen ciudat numit ginogeneză, prin care masculul se transformă în femelă odată ce atinge pragul maturității. Poate fi pescuit în orice fel, însă, experții recomandă pe cel la pluta. Cât despre preparatele cu caras, tot ce putem să îți spunem este că te vei bucura de gust, savoare și o carne fragedă. Îl recomandăm pe grătar, cu un sos de zeamă de lămâie, măsline și pătrunjel. Dacă îți dorești un preparat cu caras, doar pe Fish to Door vei găsi cel mai bun peste caras.

Știucă

Renumită pentru gustul senzațional și curajul pe care îl are, știuca este unul dintre cei mai căutați pești. De ce este considerată curajoasă? Preferă să se hrănească ieșind la pradă, capturând pești vii. Are un corp alungit ce poate măsura maximul de 2 m cu o greutate de 25-30 kg, însă, aceste exemplare sunt foarte rare. Cele mai multe sunt de 40 cm, cântărind 2 kg. Știuca este pregătită după rețete tradiționale în Deltă, pescarii având niște secrete ce fac din aceste preparate un adevărat ospăț. 

Am aparut in...