CARAS LA CUPTOR PE PAT DE LEGUME

Carasul, pește de apă dulce, reprezintă o sursă bogată de Omega 3 pentru organismul nostru. Ușor de digerat și slab caloric, carasul gătit la cuptor împreună cu alte legume poate fi un prânz delicios, sănătos și ușor de preparat pentru tine și familia ta.

În continuare vă prezentăm o rețetă plină de savoare, caras la cuptor cu legume, cu preparare ușoară și rapidă, iar ingredientele le ai deja SIGUR în bucătăria ta! Verifică lista de ingrediente:

INGREDIENTECaras la cuptor

– un caras de aproape 1 kg;

– 1 lingură de ulei;

– 500ml vin roze;

– 1 ceapă normală;

– 3 căței de usturoi;

– 1 lămâie;

– cimbru, boia de ardei dulce, piper, usturoi granulat, pentru un plus de gust în farfuria ta.

Caras la cuptor pe pat de legume
CARAS LA CUPTOR PE PAT DE LEGUME

MOD DE PREPARARE- Caras la cuptor cu legume

Pasul 1 – Curățați peștele de solzi, intestine și branhii. Spălați bine cu apă rece pentru a vă asigura că peștele este perfect pentru preparare. Crestați carasul cu un cuțit ascuțit la o distanță de 2-3 centimetri.

Pasul 2 – Acum puteți să condimentați peștele cu cimbru, boia de ardei dulce, piper, usturoi granulat și alte condimente pe care le aveți în bucătărie, după gust. Caraul trebuie să fie condimentat atât la interior, cât și la exterior. Lăsați peștele deoparte pentru 15 minute, timp în care va prinde gustul tuturor aromelor adăugate, și vă puteți ocupa de celelalte ingrediente.

Pasul 3 – Ungeți o tavă potrivită și încăpătoare cu ulei, curățați ceapa și o tăiați solzi și o puneți în tavă sub forma unui pat peste care va fi așezat carasul. Curățați usturoiul, tăiați-l rondele, spălați lămâia și o tăiați felii și adăugați-le în tavă, printre solzii de ceapă. Păstrați niște ceapă, usturoi și lămâie pentru a fi adăugate ulterior în interiorul peștelui.

Pasul 4 – După ce au trecut cele 15 minute, așezați peștele condimentat pe patul de legume și turnați în tavă vinul roze. Dați la cuptorul preîncins la 220 grade Celsius pentru 30-40 de minute.

Pasul 5 – Carasul este gata atunci când este rumenit și poate fi servit atât cald, cu mămăligă, cât și rece. Dintr-un caras de aproape 1 kg vor ieși două porții copioase de pește pentru un prânz sau o cină perfectă.  POFTĂ BUNĂ!

Am aparut in...