Caracatiță cu usturoi

Pentru iubitorii de caracatiță și usturoi, venim cu o rețetă absolut delicioasă ce combină aceste două ingrediente. Pe cât de simplu este, pe atât de gustos este preparatul nostru. Îți asigurăm trei mari beneficii pentru a pregăti caracatița cu usturoi:

1.         GUST 

2.         BENEFICII PENTRU ORGANISM

3.         TIMP CASTIGAT 

Rețeta de astăzi este una fabulos de gustoasă, potrivită dacă ai o zi grea și tot ce-ti dorești este o masă copioasă. Verifică lista de ingrediente și să trecem la treabă pentru a gati o fabuloasa caracatita cu usturoi!

Caracatiță cu usturoi
Caracatiță cu usturoi

Ingrediente pentru caracatita cu usturoi:

–           500 grame caracatiță;

–           7 ml oțet de vin roșu;

–           zeamă de la 2 lămâi;

–           3 căpăţâni de usturoi;

–           3 frunze de dafin;

–           cimbru proaspăt;

–           sare;

–           piper;

–           50 ml ulei pentru prăjit;

–           600 ml apă. 

Primul pas- caracatița! 

Caracatița necesită să fie bine curățată. Deci, te vei ocupa ca aceasta să fie bine spălată și în cele din urmă, o vei felia în bucăți mari. Într-o oală pune oțetul, coaja de lămâie, cimbrul și frunzele de dafin. Peste vei adăuga caracatița pe care o vei lăsa să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Când au trecut cele 10 minute, vei asezona cu sare și piper, acoperi cu apă, urmând să lași totul la fiert două ore până când caracatița este numai bună de mâncat. 

Pasul 2- tigaia! 

Când ai terminat de fiert caracatița poți să te ocupi de tigaie. Alege o tigaie încăpătoare pe care o vei pune la încins. Adaugă uleiul și bucățile de caracatiță. Aceasta va avea deja un gust foarte aromat, însă, peste vei pune ingredientul vedetă și anume, usturoiul. Adaugă treptat câte puțină apă din oală pentru a se forma un sos. Poți turna sucul de lămâie acum sau când vei servi. 

Pasul 3- garnitura! 

Acest preparat se poate servi singur, fiind foarte gustos. Se servește cald cu multă zeamă de lămâie pentru aceia ce sunt încântați de această combinație. Dacă dorești să îi adaugi ceva, poți încerca pastele, dar caracatița ar trebui tăiată în bucăți mai mici. 

Pasul 4- POFTĂ BUNĂ la caracatita cu usturoi! 

Am aparut in...