Caracatiță cu legume proaspete

Caracatița este una dintre delicatesele restaurantelor, preparatele realizate cu aceasta având un gust de-a dreptul încântător pentru papilele gustative. Dacă îți dorești să folosești caracatița în bucătărie și ai nevoie de o rețetă simplă, ei bine, noi îți recomandăm un preparat sănătos, ușor de realizat și foarte savuros. Tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta noastră, căreia să îi adaugi secretul bucătăriei și anume IUBIRE. Astfel, te vei bucura de o masă copioasă și delicioasă.

Caracatiță cu legume proaspete

Caracatiță cu legume proaspete
Caracatiță cu legume proaspete

Ingrediente:  

  •    1 caracatiță
  •    1/2 pahar ulei de măsline
  •    1 ceapă
  •    1 ardei gras roșu
  •    bulion
  •    3-4 căței de usturoi
  •    1/2 pahar vin alb
  •    condimente
  •    pătrunjel verde

Pentru început trebuie să îți îndrepți atenția asupra caracatiței, pe care o vei adăuga în oala sub presiune. În timpul în care aceasta fierbe, ocupă-te de legumele pe care le vei folosi în preparat. Poți să adaugi orice îți dorești, gustul cărnii va fi la fel de bun indiferent de alegerea ta. Ceapa o vei toca mărunt, însă, pentru un surplus de aromă, o poți felia. Ardeiul roșu îl poți tăia sub formă de rondele sau fâșii, iar usturoiul îl vei pisa. Îți recomandăm să păstrezi câteva bucăți întregi, pe care să le adaugi preparatului.

După fierbere, vei curăța carnea de pielițe și vei înlătura ochii și de asemenea se vor tăia tentaculele. Rezultatul va fi o carne albă, asemănătoare cu cea a pieptului de pui. Urmează să le tăi mărunt, ca în cele din urmă să le prăjești în uleiul de măsline. În funcție de plăcerile tale, o poți rumeni mai bine sau să o mănânci puțin mai crudă. Ambele variante sunt la fel de gustoase.

 Ultimul pas constă în adăugarea legumelor peste carnea de caracatiță. După aproximativ 10 minute, vei pune bulionul, usturoiul și paharul de vin alb. Vei condimenta după gust, în funcție de dorințele tale. Unele persoane preferă acest preparat picant sau mai sărat. Urmează să lași toată compoziția la fiert timp de circa 30 de minute. La sfârșit nu uita de frunzele de pătrunjel, care îi vor oferi o aromă aparte. Astfel, preparatul tău din carne de caracatiță este gata! Numai rămâne decât să te bucuri de gustul său delicios. Poți adăuga și câteva felii de pâine coaptă și nelipsitul pahar de vin alb. 

Am aparut in...