Calamari cu cartofi la cuptor

O delicatesă pentru papilele gustative este reprezentată de calamari cu cartofi la cuptor. O rețetă simplă, care nu necesită foarte mult timp dacă urmezi indicațiile date. Calmarul este ușor de pregătit și este extrem de gustos. Pregătește-ți bucătăria și să ne apucăm de gătit!

Calamari cu cartofi la cuptor
Calamari cu cartofi la cuptor

Listă ingrediente calamari cu cartofi la cuptor:

  • 1 kilogram de calmari
  • 800 grame de cartofi
  • 3 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • Ulei de măsline
  • Paprika dulce și afumată
  • Pătrunjel proaspăt
  • Fulgi de ardei iute
  • Parmezan ras
  • Piper
  • Sare

Modul de preparare nu îți va da bătăi de cap, iar rezultatul va fi unul delicios.

Mai întâi vei încălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Vei începe cu cartofii pe care îi vei curăța și tăia cubulețe, după care îi vei pune într-un bol. Peste vei adăuga sare, piper, paprika și câteva frunze de pătrunjel tocate.

Calmarul îl vei curăța și tăia rondele, cum de altfel vei proceda și cu ceapa. Când toate sunt gata, le vei pune într-o tavă: cartofii, calmarul, ceapa și cei 4 căței de usturoi întregi. Peste vei torna ulei de măsline, după plăcerea proprie. Dacă nu îți place aroma acestuia, îl poți înlocui cu uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă la cuptor pentru aproximativ o oră. La final vei presăra și restul frunzelor de pătrunjel, fulgii de ardei și vei răzui parmezanul. La fel ca uleiul de măsline, dacă parmezanul nu este preferatul tău, nu este nicio problemă dacă nu îl adaugi preparatului.

Pentru a oferi un plus de prospețime, pregătește o salată din frunze de rucola și câteva roșii cherry. Vei avea parte de o masă delicioasă și aromată.

Am aparut in...