Bune maniere pentru peste atunci când îl mâncăm

Să descoperim cele mai bune maniere pentru peste. Codul bunelor maniere ar trebui fie carte de căpătâi pentru fiecare dintre noi. Este foarte important să ne amintim de bunele maniere la fiecare pas, în fiecare acțiune pe care o facem. Însă codul bunelor maniere este important mai ales atunci când suntem la masă. Vom parcurge împreună un ghid ale bunelor maniere pe care să îl aplicăm atunci când mâncăm pește, crustacee sau icre.

Bune maniere pentru peste

Cum mâncăm peștele?

Nu putem mânca peștele la fel cum mâncăm friptura; avem nevoie de cele mai bune maniere pentru peste. Dispunem de un cuțit cu o formă specială și o furculiță de dimensiuni mai mici. De asemenea, cuțitul se folosește doar la tranșare, pentru că peștele nu are carnea tare. Poate fi tranșat cu un cuțit special și mâncat cu furculița. Se desface peștele în două și se îndepărtează șira spinării.

Bune maniere pentru peste atunci când îl mâncăm

Peștele este foarte moale, de aceea furculița este suficientă. Important de știut este ce facem cu oasele peștelui: le putem pune pe furculița aflată aproape de buze, sau putem să le scoatem folosindu-ne de degete. Puteți mânca pielea (unele persoane o consideră delicatesă) sau o puteți îndepărta și așeza la marginea farfuriei, sau pe o farfurie special prevăzută pentru resturi.

Cum mâncăm crustaceele?

Este total în regulă să refuzăm să servim o porție de stridii dacă nu știm să le mâncăm corect și într-un mod manierat. Partea bună este că există un set de reguli pe care îl putem învăța și practica acasă, în așa fel încât atunci când suntem în oraș putem comanda cu încredere o porție savuroasă de stridii.

Bune maniere pentru peste atunci când îl mâncăm

Procedăm în felul următor: desfacem scoica, în cazul în care aceasta este închisă, ajutându-ne de lama unui cuțit – poate fi un cuțit special de pește sau un cuțit normal. Cu ajutorul furculiței se scot intestinele și branhiile, acestea având o culoare mai închisă și le veți recunoaște ușor. Se desprinde din articulație stridia și se scoate din scoică. Acum o puteți pune pe farfurie, asezonând-o cu zeamă de lămâie, sare și piper după gust.

Cum mâncăm creveții și racii?

De obicei se servesc fără carapace. În cazul în care masa la care participați este mai puțin festivă, creveții pot fi serviți și în carapace. Tot ce trebuie să facem este să le rupem capul, să le îndepărtăm intestinele și să servim fără a ne murdări prea tare pe mâini. Vom pune carapacea crevetelui pe o farfurie specială.

Bune maniere pentru peste atunci când îl mâncăm

La crabi, languste și homari se rup articulațiile cu mâna. Avem nevoie de un clește special pentru a sparge oasele, mai apoi se scoate carnea din coșul pieptului, din picioare și din coadă. Carnea acestor crustacee se servește alături de pâine prăjită și unt. De asemenea, de reținut este faptul că trebuie să avem un bol cu apă lângă noi pentru a ne clăti degetele, când servim astfel de preparate. Nu uita să așezi un bol de apă pe masă atunci când servești astfel de preparate.

Cum mâncam icrele negre și icrele de Manciuria?

Icrele negre și icrele de Manciuria se servesc aduse pe un platou, pe felii rotunde și mici de pâine prăjită, unse cu unt, peste care se pun icrele. Dacă se oferă în cartonașe, ne vom pune în farfurie cu linguriţa de serviciu o cantitate rezonabilă şi ne vom face sandwich-uri mici. Dacă sunt servite icre obișnuite, le putem unge pe o felie mai mare de pâine, după care o vom tăia cu cuţitul ţinut în mâna dreaptă şi furculiţa în stânga.

Bune maniere pentru peste atunci când îl mâncăm

Am aparut in...