10 curiozități despre pești

Curiozitati despre pesti

Cu toții suntem atrași de anumite curiozități care ne stârnesc interesul și de cele mai multe ori ne uimesc. Cu siguranță și tu ești una dintre aceste persoane. Vorbim despre 10 curiozități despre pești, despre aceste ființe subacvatice, care ne impresionează prin abilitățile, forma sau caracteristicile lor. Desigur că nu putem pune la îndoială puterea unui rechin, însă, am descoperit pești extrem de mici care pot să ne dăuneze cât marele monstru al oceanelor. Împreună discutăm despre peștii ce au reușit să impresioneze lumea întreagă.

10 curiozități despre pești
10 curiozități despre pești

Curiozitati despre pesti- Stiai ca…?

Știai că…peștii se comportă ca oamenii când vine vorba de emoții? Chiar dacă pare un animal lipsit de sentimente, trebuie să știi că peștii pot simți stresul și durerea.

Știai că…cel mai mare peste din lume este reprezentat de către Rechinul Balenă? Nu degeaba i-a fost asemuit acest nume, pentru că în realitate se prezintă cu niște dimensiuni impresionante. O astfel de specie poate ajunge la o lungime de 15 metri și o greutate de 20 de tone.

Știai că…peștii dorm cu ochii deschiși? Acest fenomen se întâmplă din cauza absenței pleoapelor, astfel, peștele fiind tot timpul ,,treaz”.

Știai că…un peste poate poseda un număr de 9280 de dinți? Peștele cu cei mai mulți dinți este Peștele Pisică, singurul exemplar care poate atinge acest număr uimitor de dinți.

Știai că…odată ce alegi să ții un caras într-un loc ferit de lumină, spre exemplu un acvariu, acesta se va face alb?

Știai că…există un peste care nu poate să își închidă gura niciodată? Vorbim despre peștele viperă, care are dinți de o așa mare dimensiune, încât, nu poate să își unească ,,buzele”.

Știai că.. peștii nu pot înota înapoi? Există o specie și anume anghila, singurul exemplar de peste care are capacitatea de a înota ,,cu spatele”.

Știai că…peștele cu colți este un exemplar care are dintii cei mai mari, fiind proporționali cu lungimea corpului? Acest peste se găsește la adâncimi de 5000 de metri.

Știai că…numărul total de pești cunoscuți depășește totalul păsărilor, reptilelor și mamiferelor?

Știai că…cel mai rapid peste din lume poate atinge viteza de 110 km/h? Acesta este reprezentat de peștele evantai. Pe locul doi se află peștele spadă, care poate să ajungă la o viteză de 108 km/h.

Știai că…cea mai mică viteză de înot a unui peste este de 0,6 km/h? Peștele care ajunge doar la această viteză de deplasare este căluțul de mare.

Am aparut in...